Societat 14/12/2012

Felip Puig: "Continuo mantenint la confiança en tota l'estructura directiva i el cos dels Mossos"

El conseller d'Interior en funcions manté, en declaracions a les ràdios, que la lesió d'Ester Quintana no va ser produïda per una pilota de goma i l'atribueix a una acció "fortuïta" que cal "aclarir". S'ofereix a col·laborar amb la justícia

Ara
2 min
AL CENTRE DE LA POLÈMICA 
 El conseller d'Interior, Felip Puig, va comparèixer per segon cop al Parlament per aportar una nova versió dels fets de la vaga general.

BarcelonaEl conseller d'Interior en funcions, Felip Puig, manté que la lesió d'Ester Quintana no va ser produïda per una pilota de goma i l'atribueix a una acció "fortuïta" que cal "aclarir", alhora que s''ofereix a col·laborar amb la justícia per treure'n l'entrellat. "Sóc el principal interessat que això s'aclareixi, després de la senyora Quintana". En declaracions aquest divendres a 'El món a RAC1' i, posteriorment, a 'El matí de Catalunya Ràdio', Puig ha remarcat que continua mantenint la confiança "en tota l'estructura directiva i el cos dels Mossos", i ha assegurat que ell no ha cessat "ningú", en referència al cap dels antiavalots de la policia catalana. "El senyor Sergi Pla va demanar ser rellevat de les seves funcions, i jo ho vaig acceptar", ha recordat.

Puig ha reconegut, com ja va fer ahir després de la reunió a porta tancada amb els representants dels grups parlamentaris, que en la seva primera compareixença per explicar l'actuació policial del 14-N no disposava de tota la informació necessària, malgrat que la que va donar era "veraç". Tanmateix, ha assegurat que no parlaria de "negligència", i ha explicat que, en el plantejament dels informes policials, "es va preparar una informació focalitzada en un espai [passeig de Gràcia], i no es va acabar d'incorporar el que va passar en els seus contorns". Un fet que, ha remarcat, no tenia cap "intencionalitat".

Sobre el debat de si el cos dels Mossos d'Esquadra ha d'utilitzar o no pilotes de goma, Puig ha tornat a defensat que la policia "necessita instruments de dissuasió quan es produeixen accions violentes", i ha tornat a posar sobre la taula la proposta d'incorporar dispositius GPS a "cada escopeta o llançadora" per saber "què ha passat i on", així com també càmeres als cascos. "La policia no actua violentament. Utilitza la força per defensar la llibertat i l'estat de dret", ha conclòs.

stats