Famosos, entitats i institucions s'uneixen per combatre els estigmes dels trastorns mentals

El projecte Obertament, impulsat per diversos agents del sector, compta amb el suport econòmic de la Generalitat i la col·laboració de personatges populars

Auri Garcia Morera
18/06/2012
1 min

Barcelona"Sí, tinc un problema de salut mental, però continuo sent jo mateix. El que ens allunya són els vostres prejudicis". Aquest és el contundent missatge amb què acaba l'espot del projecte Obertament. Una iniciativa impulsada per associacions de persones amb trastorns mentals i per les patronals del sector sanitari, amb el suport de diverses administracions, que té com a objectiu acabar amb la discriminació que pateixes les persones afectades per aquest tipus de malalties.

El projecte, presentat aquest dimarts, es va començar a treballar ja fa anys per part de diversos agents del sector. L'impulsen les associacions ADEMM i FECAFAMM, el Fòrum de Salut Mental, la Unió Catalana d'Hospitals i el Consorci de Salut i Social de Catalunya, i compta amb el suport econòmic dels departaments de Salut i de Benestar, de la Diputació de Barcelona i de l'ajuntament de Barcelona.

A més d'un espot curt per a la televisió i d'altres materials publicitaris, Obertament contempla un ambiciós pla d'acció amb moltes altres actuacions en l'àmbit del foment de la participació o de la resposta directa a males pràctiques concretes. Per complementar la campanya publicitària convencional, s'han gravat vídeos de suport de personatges populars com Albert Om, Jordi Évole, José Corbacho, Santi Millán, Ramon Pellicer, Xavi Coral, Raquel Sans o Lluís Lllongueras.

stats