Successos

Familiars de les víctimes del tiroteig de Girona reclamen "justícia" al carrer

Una cinquantena de veïns s’han manifestat un mes després dels fets, mentre el pistoler continua fugat

2 min
Familiars de les víctimes del tiroteig de Font de la Pólvora, camí de la comissaria dels Mosssos

GironaFa tot just un mes del doble crim de la Font de la Pólvora, on van morir a trets Juan H. i Yolanda H., i els Mossos d’Esquadra encara no han pogut de capturar els responsables dels fets. Els familiars de les víctimes, que durant els primers dies es van dedicar a destrossar les pertinences del pistoler fugat, estan furiosos amb la falta de resultats policials i reclamen a les forces de seguretat que trobin d’una vegada per totes el culpable. Per expressar el seu malestar, una cinquantena de veïns del barri s’han manifestat aquest divendres pels carrers de Girona.

Amb una pancarta amb les fotografies del Guillermo, presumpte autor del crim, i dels seus familiars i la paraula “assassins”, han caminat des del barri on van tenir lloc els fets fins a la comissaria dels Mossos de Vista Alegre. Allà, custodiats per furgons de la policia, els manifestants han fet consignes contra els cossos de seguretat al crit uníson de “Volem justícia!”.

També han parlat la dona i la germana de la víctima mortal, a més d’una de les menors ferides pel tiroteig, que ha fet tot el trajecte en cadira de rodes i la cama embenada. “Jo i la dona del Guillermo ens vam estirar els cabells per una discussió, però ells ja venien preparats, tenien pistoles i ametralladores, eren armes de guerra”, ha dit l’adolescent, filla de Juan H. Un altre familiar, molt encès, també ha volgut qüestionar l’actuació dels Mossos: “Ens diuen que els tenen localitzats, però no entenem per què no els agafen”, ha criticat.

Després d’aturar-se a la comissaria, els familiars han fet una marxa cap a l’Ajuntament, on justament aquest matí es feia un acte de record per la Carla, assassinada fa un any, víctima de violència de gènere. Al consistori gironí, l’alcalde, Lluc Salellas, ha rebut una petita delegació dels manifestants, i, després de traslladar-los tot el suport per la tragèdia, s’ha compromès a “seguir desplegant polítiques de dignificació del barri”. Tot i la rebuda institucional, però, els veïns no han quedat prou contents, ja que volien que l’alcalde baixés a la plaça a parlar amb tots ells. “Alcalde covard”, cridaven abans de tornar cap a la Font de la Pólvora.

stats