SUCCESSOS
Societat 17/07/2013

Mor un excursionista després de caure en una muntanya de Benasc

El muntanyenc feia una travessia pel pic de Vallibierna amb un company, veí de Barcelona, que ha resultat ferit greu

Efe
1 min

SaragossaUn muntanyenc ha mort i un altre, veí de Barcelona, ha resultat ferit greu en caure mentre feien una travessia pel pic Vallibierna, al terme municipal pirinenc de Benasc (la Ribagorça).

Segons ha informat la Guàrdia Civil, el mort l'han localitzat aquest dimecres els membres del grup de rescat en muntanya cap a dos quarts de dotze al peu de la tallada on es va produir la caiguda, mentre que el ferit greu va poder arribar pels seus propis mitjans al refugi de Vallibierna, des d'on havien sortit. La veu d'alerta l'han donat a primeres hores del matí dos excursionistes amb els quals van coincidir els accidentats en el refugi.

Les mateixes fonts han assenyalat que el mort i el seu acompanyant van demanar als altres dos muntanyencs que tinguessin cura d'una part del material de la seva propietat fins que tornessin. En no tornar a l'hora prevista, els excursionistes han alertat de la desaparició i s'ha activat el grup de rescat de la Guàrdia Civil i l'helicòpter amb base a Osca.

Mentre s'activava l'operatiu de recerca, el muntanyenc ferit, veí de Barcelona, ha arribat pel seu propi peu fins al refugi de Vallibierna. Abans de ser evacuat en helicòpter fins a l'Hospital San Jorge de Huesca, el ferit ha explicat als efectius de rescat que ell i el seu company havien patit una caiguda, però no ha pogut precisar la zona on havia tingut lloc.

stats