Societat 03/08/2012

Estudiants de vigilant de seguretat faran pràctiques al sometent d'Alcarràs

Es va acordar en una assemblea celebrada ahir dijous a la nit després que un professor expert en criminologia els fes arribar la proposta

Acn
1 min

AlcarràsEstudiants que s'estan preparant per ser vigilants de seguretat homologats podran fer pràctiques al sometent que hi ha instaurat a Alcarràs (Segrià) des de principis d'any per frenar els robatoris que tenen lloc al municipi i també al terme. Es va acordar dijous a la nit en el transcurs d'una assemblea que van convocar els mateixos responsables del sometent per informar d'un ''progressiu augment'' dels robatoris que els ha portat a ''buscar iniciatives pioneres en matèria de seguretat''. La idea d'incorporar estudiants en pràctiques els la va donar el criminòleg i professor Jordi Palau, que també és excap de la policia local de les Borges Blanques i actualment Mosso d'Esquadra. Segons els responsables del sometent d'Alcarràs, es tracta d'una col·laboració desinteressada entre una plataforma ciutadana i unes persones que s'estan preparant per ser vigilants de seguretat homologats. Així mateix, asseguren que els vigilants s'han ofert per fer pràctiques gratuïtament a canvi d'aconseguir experiència laboral.

En principi, la col·laboració s'iniciarà amb la vigilància de propietats privades properes al nucli urbà, on, segons el sometent, han tornat a proliferar els robatoris a torres i horts. A canvi de tot plegat, els responsables del sometent hauran de firmar les pràctiques per validar-les en finalitzar el període establert de col·laboració. Abans de formalitzar la col·laboració, cada integrant firmarà un document que eximeix de qualsevol responsabilitat el sometent o persona particular integrant d'aquesta plataforma ciutadana sense ànim de lucre.

stats