Societat27/10/2014

L'època de l'any en què vam néixer determina el nostre caràcter i estat anímic

Un estudi de la Universitat de Budapest dóna una coartada científica als arguments del Zodíac

Ara
i Ara

BarcelonaEls astròlegs i els seus seguidors, sempre ho han tingut clar: el moment del nostre naixement determina el nostre caràcter. Però aquesta visió de la personalitat, menystinguda pels científics, ja no és només defensada des del camp del Zodíac, sinó també des del de la neuropsicologia. Un estudi d'una universitat de Budapest, presentat a Berlín en el marc d'un congrés del Col·legi Europeu de Neuropsicofarmacologia, determina de forma clara que hi ha una relació directa entre l'època de l'any en què naixem i el nostre caràcter.

L'estudi estableix que les persones nascudes en un moment determinat de l'any tenen més tendència a patir determinats tipus de problemes psicològics, alguns de lleus d'altres de més importants. Segons els científics, que han estudiat els trets de 400 persones, néixer en un mes determinat pot fer més o menys gran el risc de patir determinats trastorns anímics.

Cargando
No hay anuncios

Aquestes són algunes de les principals conclusions de l'estudi:

  • El temperament ciclotímic (amb constants canvis d'humor, que van de l'eufòria a la tristesa) es dóna molt més sovint entre els nascuts a l'estiu, que no pas entre els nascuts a l'hivern.
  • El temperament hipertímic (caracteritzat per ser desmesuradament optimista) és més habitual entre els nascuts a la primavera i l'estiu.
  • La irritabilitat és menys habitual entre els nascuts a l'hivern, que es mostren més calmats.
  • Els nascuts a la tardor tenen menys tendència a patir depressió que els nascuts a l'hivern.
Cargando
No hay anuncios

Eduard Vieta, professor de Psiquatria de la Universitat de Barcelona i cap del servei de Psiquiatria de l'Hospital Clínic, apunta que "les estacions afecten el nostre estat d'ànim i el nostre comportament. L'estació en què naixem pot influenciar el risc que tenim de desenvolupar determinades condicions mèdiques, com trastorns mentals". Vieta, que destaca la importància de l'estudi, recorda que "el caràcter no és un trastorn, però condiciona el comportament tant des d'un punt de vista biològic com emocional. Tot i que els factors genètics i de l'entorn juguen un paper en el nostre caràcter, ara sabem que l'època de l'any en què naixem també juga un paper important".