SOCIETAT
Societat 17/07/2013

Ester Quintana desconfia de la nova versió de la conselleria d'Interior

Segons la seva advocada, Laia Serra, "dinamita de forma irreversible la credibilitat" dels Mossos. Interior va reconèixer ahir, en contra del que s'havia dit fins ara, que sí que hi havia una altra furgoneta de la brigada mòbil (Brimo) dels Mossos prop d'on va ser lesionada

Laura Díaz-roig
1 min
LA DETERMINACIÓ DE LES VÍCTIMES 
 Ester Quintana, que va perdre l'ull esquerre el vespre de la vaga general del 14-N suposadament per l'impacte  d'una pilota de goma, va comparèixer ahir al Parlament com a representant de la campanya Ojo con tu ojo.  Assegura que els Mossos d'Esquadra van actuar "sense motiu i de manera desmesurada".

BarcelonaEster Quintana, la dona que va perdre l'ull esquerre durant la vaga general del 14-N, s'ha mostrat aquest dimecres desconfiada per la nova versió de la conselleria d'Interior, que ahir va reconèixer, en contra del que s'havia dit fins ara, que sí que hi havia una altra furgoneta de la brigada mòbil (Brimo) dels Mossos d'Esquadra prop d'on va ser lesionada.

"Com poden saber si van disparar o no, si ni tan sols saben on tenen les furgonetes?", s'ha preguntat. El conseller Ramon Espadaler va explicar ahir que els agents de la Dragó 414 van baixar de la furgoneta i que "creuen recordar" que l'escopeter va disparar un salva (sense projectil). Tots set han sigut apartats de la Brimo.

L'advocada de Quintana, Laia Serra, ha recordat que, fins ara, tant els mossos que han declarat com a testimonis com el subinspector imputat sempre havien assegurat al jutge que els agents de la furgoneta 414 no havien participat en els incidents. De fet, no se'ls havia cridat a declarar perquè, segons els informes, no havien baixat de la furgoneta.

Segons Serra, d'aquest nou canvi de versió de la conselleria desprèn "una aurèola d'incerteses" i ha insinuat que Interior pretén generar "confusió". "Insulta la dignitat de Quintana i de la societat, que vol saber la veritat", ha assegurat l'advocada, que diu que, a partir d'ara, serà difícil confiar en les informacions que aportin els Mossos, despres "d'haver dinamitat de forma irreversible la credibilitat de la institució".

Davant aquest nou escenari, la defensa de Quintana estudia si algú ha incorregut en fals testimoni i espera el proper pas del jutge.

stats