16 de febrer de 2018
El govern espanyol renova els concerts a les escoles que segreguen per sexe amb el 155, malgrat que la CUP havia arribat a un principi d'acord amb JxCat i ERC per eliminar-ne el finançament públic. La mesura afecta als grups d'infantil i ESO.
10 d'abril de 2018
El TC avala les subvencions a les escoles que separen per sexe i posava fi a una llarga polèmica judicial, que al principi va liderar la Junta d’Andalusia. El 2012 el Tribunal Suprem els va donar la raó en avalar la decisió de la Junta de retirar els ajuts als nou centres andalusos que separen per sexe. Emparats per la Lomce, els col·legis van recórrer la sentència. El Suprem va fer-se enrere i, sense esperar el TC, va resoldre que els centres tenien dret a percebre les subvencions. El Constitucional va ratificar finalment aquesta doctrina.
25 de juny de 2018
L'ARA avança que una escola de l’Opus Dei serà mixta per primera vegada a l’Estat, després que dos col·legis d’Igualada es fusionessin per conservar els concerts i mantinguessin el vincle amb la prelatura.
26 de juny de 2018
L'aleshores conseller d'Educació, Josep Bargalló, anuncia que el Govern deixarà de finançar les escoles que separen per sexe.
14 de juliol de 2019
L'ARA explica que escoles de l’Opus recorren a fusions per mantenir els concerts, i que Educació ja els havia avisat que integrar centres masculins i femenins només a nivell administratiu és insuficient per rebre la subvenció.
26 de maig de 2020
El Govern retira el concert als 11 centres que separen per sexe però els dona un any de pròrroga abans de fer-ho efectiu. Dos anys després de l'avís de Bargalló, el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) feia oficial que no es renovarien els concerts educatius de primària als onze col·legis catalans que segreguen per sexe perquè "no compleixen el principi de coeducació per mitjà de l'escolarització mixta, que ha de ser objecte d'atenció preferent". Les escoles afectades diuen que recorreran la decisió perquè que es fonamenta en un argument "tècnic".
30 de juny de 2020
El jutge respon el recurs de les escoles afectades i demana a Educació que no posi traves a la matriculació a les escoles que separen per sexe i obliga els membres del Govern a "abstenir-se de qualsevol forma de via de fet o comunicacions a progenitors que impedeixi" que les famílies que ho vulguin matriculin els seus fills en aquests centres per al curs 2020-21.
5 de novembre de 2020
Es fa públic que la nova llei d'educació, la Lomloe, prohibirà que els centres educatius concertats separin els alumnes per sexe, una pràctica que a Espanya fan 87 centres. L'esmena acordada pel PSOE, Unides Podem i ERC estableix que les escoles sostingudes "parcialment o totalment amb fons públics" han de desenvolupar "el principi de coeducació a totes les etapes educatives" i "no separaran l'alumnat pel seu gènere". El primer text presentat pel PSOE només parlava de "prioritzar" la subvenció als centres que sí que barregin nens i nenes però no la prohibia explícitament als que no ho fessin.
23 de novembre de 2020
Finalment el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC) dona la raó als 11 centres i, en un nou revés judicial per al Govern, obliga preventivament a renovar sis anys, i no només un, els concerts de primària. El Govern anuncia un recurs perquè manté la voluntat de suprimir la subvenció als centres de l'Opus.
12 d'octubre de 2021
En un discurs contundent, el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, anuncia que el Govern no renovarà els concerts d'infantil i ESO als 11 centres que separen nens i nenes perquè són centres que "legitimen el sexisme". No hi ha cap acord de Govern oficial ni cap mesura publicada al DOGC que ho formalitzi.