Educació

Les universitats públiques catalanes critiquen la pèrdua d’hores en ciències al batxillerat

Educació promet treballar amb experts per fer nous itineraris i "mantenir la mateixa quantitat d'hores" en aquestes disciplines

ARA
i ARA

BarcelonaEls polèmics canvis en el currículum de batxillerat continuen aixecant polseguera. Aquest dijous l'Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) ha expressat la seva "màxima preocupació" per les modificacions que ha posat sobre la taula el departament d'Educació de la Generalitat per complir amb un requeriment d'obligat compliment del ministeri d'Educació. Tot i que el Govern català va fer marxa enrere pel que fa a les literatures i va assegurar que no passarien a ser una matèria optativa al batxillerat humanístic, en el cas de la branca científica sí que va confirmar que es tirarien endavant les modificacions.

Un dels canvis que requereix la directriu del ministeri és aplegar les matèries modalitat de física i química, i de biologia, geologia i ciències ambientals. Les universitats estan preocupades per aquesta modificació i ho demostren dient que el nou repartiment d'assignatures "redueix significativament l’adquisició de competències i dels coneixements adequats". I afirmen que cal revertir-ho i fer el contrari: incrementar les competències en ciències naturals i experimentals, tecnologia i matemàtiques per fer front al creixement de la desinformació i els discursos pseudocientífics, així com per revertir mals resultats en les avaluacions internacionals. Això, segons l'ACUP, requereix "més que mai sustentar uns ensenyaments sòlids i de qualitat i en cap moment reduir el pes curricular de les diverses matèries". "Cal garantir una formació sòlida que prepari les generacions futures com a professionals crítics i competents", diuen en un comunicat.

Cargando
No hay anuncios

Educació promet mantenir les mateixes hores

Aquest dijous el departament d'Educació ha explicat que treballaran per "garantir que es pugui mantenir la mateixa quantitat d’hores i de qualitat però sota un paraigua diferent", en paraules de la consellera, Esther Niubó. Com ho faran? Estan estudiant fer uns "nous itineraris" perquè no hi hagi una pèrdua d'hores. Per fer-ho, Niubó ha anunciat que convocaran experts i diferents col·legis científics aquest gener. En el comunicat fet públic aquest dijous, les universitats catalanes s'han posat a disposició del Govern per treballar-hi.