L’AFA de l’escola de Canet nega que hi hagi hagut “assetjament i atac” a cap família

Les famílies se senten “utilitzades i difamades” pel relat “fals” que s’ha generat

Una mare acompanya els seus fills a l'escola Turó del Drac de Canet de Mar.
ARA
16/12/2021
2 min

BarcelonaL’associació de famílies (AFA) de l’Escola Turó del Drac de Canet de Mar, on s’ha de fer el 25% de castellà en un grup de P5, ha negat que hi hagi hagut un moviment “d’assetjament, aïllament i atac” a cap família del centre. En un comunicat, han volgut respondre l’acusació de la família de l’alumne que va reclamar més castellà, que va assegurar que havia patit “intimidació, amenaces i assenyalament en la seva pròpia pell”. Segons l’AFA, han rebutjat “fermament” qualsevol mostra d’intolerància o falta de respecte: “La nostra és una escola diversa i plural que mai ha permès, ni molt menys promogut, actituds discriminatòries de cap tipus”.

Els representants de l’escola de Canet han explicat que les famílies del centre se senten “utilitzades, difamades i tristes” pel relat “fals” que s’ha generat, “que no es correspon amb l’ambient cohesionat que es respira”. De fet, han expressat “malestar” pel fet que l’escola “s’hagi convertit en l’escenari d’enfrontaments polítics, debats identitaris i disputes lingüístiques” que, segons han considerat, no els “pertoca assumir”. L’AFA ha dit que es posa al servei “de qualsevol persona que s’hagi pogut sentir violentada per actituds individuals que no representen els valors de les famílies del centre”.

En el mateix comunicat, han reivindicat el dret “de totes les famílies a involucrar-se en el projecte educatiu de l’escola”. En aquest sentit, han recordat que el consell escolar va aprovar el 2019 el projecte lingüístic de l’escola “amb el consens de famílies, equip docent i equip directiu”, tot i que han manifestat que hi ha poca implicació en aquest tipus de processos participatius. Per això l’AFA ha apuntat que “cap família” els ha fet arribar mai a ells ni al consell escolar “la necessitat de revisar el projecte lingüístic aprovat per la comunitat educativa”, motiu pel qual han lamentat que aquest debat no s’hagi fet amb els canals disponibles i s’hagi “imposat per ordre judicial”.

Protegir el model de fins ara

Els representants de les famílies del centre de Canet han conclòs que no poden ser “equidistants” amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que obliga a fer el 25% de les classes en castellà al grup de P5, perquè “posa en perill el projecte educatiu i lingüístic acordat democràticament”. Segons ells, “menysté els òrgans de participació” de l’escola. Per acabar, han defensat que “és responsabilitat” de l’AFA “protegir també els interessos i els drets de les famílies” que volen el model educatiu i lingüístic que tenien fins ara.

stats