Educació
Societat Educació 31/07/2023

Educació estudia si aparta un professor acusat d'abusos sexuals que ha guanyat recentment una plaça de funcionari

La Fiscalia de Lleida demana dos anys i mig de presó per a l'home que hauria fet tocaments a una noia de 17 anys l'agost del 2020

D.S.
2 min
La consellera d’Educació, Anna Simó, ahir.

BarcelonaEl departament d'Educació està estudiant prendre mesures cautelars contra un professor de filosofia d'un institut de Lleida que està acusat d'abús sexual per presumptament haver fet tocaments a una exalumna l'any 2020. Segons l'escrit de la Fiscalia al qual ha tingut accés Europa Press, els fets haurien tingut lloc fora del centre escolar, quan el docent hauria convidat una exalumna a casa seva amb l'excusa de regalar-li uns llibres, després de trobar-se pel carrer. La noia, que en aquell moment tenia 17 anys i havia estat alumna de l'acusat el curs anterior, va accedir a la invitació i l'endemà es va presentar a casa del docent. Després de rebre els llibres, l'exalumna va comentar que tenia una contractura a l'esquena i el professor li va proposar fer-li un massatge. Va ser en aquell moment quan, segons descriu l'escrit del Fiscal, l'acusat va passar de fer un massatge a fer tocaments a la noia. La menor "no va reaccionar i es va quedar bloquejada i sorpresa" pels fets, ja que confiava en l'home perquè havia estat el seu professor.

Poc després, la menor va presentar una denúncia contra el docent i, com que no hi havia una sentència ferma, Educació només va canviar el professor de centre, però no el va apartar de la docència. Per la seva banda, la Fiscalia acusa l'home d'un delicte d'abús sexual i demana per a ell 2 anys i mig de presó i que sigui inhabilitat per exercir qualsevol activitat relacionada amb menors. També demana una indemnització de 3.000 euros per a la víctima per danys morals.

Una plaça al concurs de mèrits

Aquest dilluns, la consellera d'Educació, Anna Simó, ha informat que "Inspecció Educativa està estudiant si correspon prendre mesures cautelars, com un canvi de destinació i de funcions d'aquest docent". Davant el fet que a escala judicial no s'hagi pres cap mesura preventiva contra l'home, Simó ha justificat que "el departament té aquesta potestat més enllà de la decisió del jutge". La consellera ha defensat que des de fa un temps el departament “té una nova mirada sobre el que significa la violència als centres educatius i els presumptes abusos” i ha expressat el suport a “tots els alumnes que hagin denunciat i hagin estat exposats a situacions de violència". La titular del departament també ha recordat que s'està treballant en un nou protocol d’atenció a les violències que es posarà en marxa al setembre.

El cas del professor de Lleida ha tornat a sortir a la llum després que eldiario.es es fes ressò que és un dels 12.500 professionals del sector que han obtingut una plaça fixa com a funcionari a través del concurs de mèrits que al març va convocar el departament d'Educació dintre del procés d'estabilització de places docents. Segons el mateix mitjà, el 2020, quan la menor va presentar la denúncia contra el seu exprofessor, una altra estudiant va denunciar als Mossos que havia patit una situació similar anys enrere amb el mateix professor.

stats