Violència sexual

Aparten un mestre investigat per una agressió sexual a un alumne a Sabadell

La investigació s'ha obert perquè la família del menor ha presentat una denúncia davant els Mossos d'Esquadra

ARA
1 min
Un vehicle dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaUn mestre de l'Escola Joaquim Blume de Sabadell ha estat apartat del seu lloc de feina després que els Mossos d'Esquadra hagin obert una investigació per un presumpte cas d’agressió sexual a un alumne del centre. La causa s'ha obert arran d'una denúncia que la família de l'infant ha presentat davant la policia catalana.

Tot i que el docent no ha estat detingut, a l'espera que el cos policial determini què ha passat exactament, el departament d'Educació i el centre han posat en marxa una sèrie de mesures preventives. La principal és que la direcció del centre ha apartat cautelarment el mestre de les aules i ha activat el protocol d'actuacions davant de casos de violència sexual a infants i adolescents. A més, Educació ha posat en contacte la direcció del centre amb responsables de la Unitat de Suport a l’Alumnat en Situació de Violència (USAV) per rebre assessorament a l'hora d'acompanyar els alumnes. Fonts del departament també asseguren que "la inspecció educativa està vetllant per la situació".

Posicionament del consistori

D'altra banda, l’Ajuntament de Sabadell ha emès un comunicat on ha expressat "preocupació" davant els fets i ha instat tant la Generalitat com la justícia a "prendre totes les mesures oportunes" per aclarir la causa com més aviat millor. Des del consistori també s'han posat en contacte amb la direcció de l’escola per posar-se a la seva disposició i han ofert suport a la comunitat educativa.

stats