Educació
Societat Educació 09/05/2023

66.646, el número de desempat per a la preinscripció escolar per al curs 2023-2024

L'11 de maig es publicarà la llista definitiva i ordenada de les sol·licituds

2 min
Una aula d’una escola de primària de Barcelona.

BarcelonaEl 66.646 és el número de desempat per a les famílies que han fet la preinscripció escolar per al curs 2023-2024 i que decideix si un infant ha entrat a l'escola que la família ha sol·licitat. El número l'ha donat a conèixer aquest dimarts el departament d'Educació. La xifra es troba en el llistat de sol·licituds un cop resoltes les reclamacions.

El sorteig s'ha fet amb una aplicació informàtica, segons ha concretat el mateix departament. És a partir d'aquest número que, en cada centre, i en ordre creixent, s'ordenaran les sol·licituds de les famílies amb una mateixa puntuació. És a dir, si el número de desempat és el mateix que el del sorteig, aquella família serà la primera a la qual s'assignarà escola entre totes les que tenen la mateixa puntuació. Si la xifra queda lluny o està per sota, doncs, l'infant tindrà menys opcions d'accedir al centre educatiu sol·licitat.

I ara què?

Un cop ja se sap el número, el següent pas del departament d'Educació serà publicar l'11 de maig la llista ordenada definitiva de les sol·licituds, i el 12 de juny es publicaran les llistes d'alumnes admesos en cada centre i, en cas que n'hi hagi, també la llista d'espera.

Què passa si no s'ha obtingut plaça?

El departament n'assignarà una d'ofici a les famílies que hagin demanat I3 (el que es coneixia com a P3) o primer d'ESO. Per a la resta de cursos també se'ls assignarà una plaça d'ofici en cas que l'hagin sol·licitat. El departament recomana fer la matrícula al centre assignat, tot i que posteriorment l'estudiant obtingui plaça en algun dels centres que hi ha en llista d'espera, ja que sempre es pot fer un canvi de matrícula.

Quan s'ha de fer la matriculació?

Les famílies que hagin de matricular alumnes de segon cicle d'educació infantil, d'educació primària i d'educació secundària obligatòria l'hauran de formalitzar entre el 20 i el 28 de juny.

stats