600 vetlladores encara no han cobrat el mes de novembre
CCOO de Catalunya demana al departament d'Educació internalitzar aquest servei
BarcelonaMés de 600 vetlladores de Catalunya no han cobrat encara la seva nòmina de novembre, segons ha denunciat la Federació d'Educació de CCOO. La situació sorgeix després que l'1 de novembre la Fundació SAMU, una empresa amb seu a Sevilla, s'adjudiqués el servei d'atenció a nens i nenes amb necessitats educatives especials (NEE) a la Catalunya Central i el Vallès Occidental. El sindicat responsabilitza el departament d'Educació de la Generalitat del fet que la plantilla estigui, el dia d'avui, sense cobrar, i reclama que intervingui ràpidament per resoldre-ho.
La situació de les vetlladores a Catalunya fa temps que està en el punt de mira. De fet, la demanda dels sindicats educatius d'internalitzar a la funció pública aquestes treballadores va ser un dels grans cavalls de batalla durant les protestes del professorat d'aquest any. Així, CCOO ha tornat a demanar al govern que s'asseguin a parlar sobre la seva integració a l'administració. “Fa temps que denunciem la mercantilització i la precarització del suport als infants amb necessitats específiques de suport educatiu, que està arribant a límits insostenibles”, ha assegurat el sindicat en un comunicat.
Fonts del Departament d’Educació expliquen a l’ARA que són coneixedors de la situació i que els consta que les vetlladores cobraran el que els pertoca “en breus”. Tot i això, el sindicat ha denunciat que aquesta situació “no fa més que agreujar la ja de per si precària situació de 600 de les 2.500 treballadores que fan aquesta funció a Catalunya”.
Sense experiència
La Fundació de Serveis d'Assistència Mèdica d'Urgències (SAMU) té presència a Espanya, el Marroc i els Estats Units d'Amèrica. Tot i això, la Federació d'Educació de CCOO dubta sobre la seva professionalitat en qüestions educatives. Segons el sindicat, aquesta és una empresa dedicada a la gestió d'ambulàncies, centres d'emergències i sociosanitaris, però sense cap mena d'experiència prèvia en l'acció educativa. Així, es queixen que el departament d'Educació hagi deixat la gestió a una empresa “sense experiència amb infants i joves amb necessitats específiques de suport educatiu”.