El govern espanyol atorga la nacionalitat a les missioneres que van ajudar a curar Teresa Romero

Es tracta de la germana Paciencia Melgar i Helena Wolo, infectades pel virus de l'Ebola a Libèria juntament amb el missioner Miguel Pajares i a qui se'ls va negar l'evacuació per no ser espanyoles

Mariona Ferrer I Fornells
21/11/2014
1 min

MadridL'Orde de Sant Joan de Déu va demanar la seva evacuació a Madrid després de donar positiu pel virus de l'Ebola, però se li va negar per no tenir la nacionalitat espanyola. Era companya del missionar Miguel Pajares a l'hospital San José de Monròvia, a Libèria. El religiós es va convertir a l'agost en el primer cas d'Ebola que sortia de l'Àfrica. Pocs dies després del 'no' de Madrid, l'orde anunciava un "miracle": la germana Paciencia Melgar, de la congregació de les Missioneres de la Immaculada Concepció, havia superat el virus.

Juntament amb la germana Wolo, que també havia superat la malaltia, van viatjar a Espanya a l'agost per intentar salvar, amb el seu sèrum, la vida del segon missioner repatriat, en aquest cas des de Sierra Leone: Manuel García Viejo. Llavors no van ser-hi a temps perquè el religiós moria el dia següent al Carlos III, però sí que el seu sèrum, que demostra que han superat l'Ebola, ha estat vital per salvar la vida de Teresa Romero.

El govern espanyol ha volgut ara reconèixer el seu compromís i el consell de ministres els ha atorgat la nacionalitat espanyola per "circumstàncies extraordinàries". La vicepresidenta de l'executiu central, Soraya Sáenz de Santamaría, ha volgut mostrar així l'agraïment de l'Estat pel seu "comportament extraordinari, generós i altruista". Per fer-ho, el govern de Mariano Rajoy s'ha basat en l'informe realitzat pel Carlos III, en què s'explica que les dues germanes han accedit a col·laborar amb l'hospital durant tot el temps que faci falta, fent una donacions de sang i sèrum "excepcionals" per al camp científic perquè "serviran per veure com evoluciona el virus".

stats