Les discoteques reobriran el 21 de juny després de 15 mesos de tancament

Els locals podran obrir fins a les tres de la matinada i s'hi podrà ballar a la pista

BarcelonaUna revetlla de Sant Joan amb bars musicals i discoteques obertes. El Govern i el sector han pactat la reobertura de l'oci nocturn quinze mesos després del seu tancament per la pandèmia. A falta que les condicions s'acabin de concretar en les pròximes reunions del Procicat, està previst que l'activitat es reprengui a partir del dilluns 21 de juny. Les discoteques podran obrir fins a les tres de la matinada –i després tindran mitja hora més per poder recollir amb el local buit– i els bars musicals podran allargar l'activitat mitja hora més, fins a dos quarts de quatre de la matinada.

La Federació de Locals d'Oci Nocturn, la Fecasarm, ha celebrat l'acord a què amb els departaments de Salut i Interior. La proposta inclou que a l'interior dels locals l'aforament s'haurà de mantenir al 50%, però a l'exterior podrà ser del 100%. No caldrà distància de seguretat i els locals recuperaran les pistes de ball, una de les principals reclamacions del sector, que havia explicat que molts dels negocis no eren rendibles si no es podia ballar. "Era un element clau per plantejar-se reobrir", ha explicat el secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas. Els usuaris hauran d'anar amb mascareta i no podran consumir mentre estiguin ballant en aquesta zona. Tot i així, Boadas calcula que el 100% dels locals podran reobrir amb aquestes condicions, que s'aniran modulant en funció de l'estat dels indicadors epidemiològics del moment. "Si no es podia reobrir la pista de ball, només s'haurien pogut permetre reobrir un 40% dels locals", ha insistit.

Cargando
No hay anuncios

El secretari general de la Fecasarm ha qualificat d'"històric" el pacte assolit avui, després de 15 mesos amb els locals tancats. "Molts negocis s'han quedat pel camí", ha dit Boadas, que xifra en 4.000 milions d'euros les pèrdues econòmiques del sector en l'últim any sense activitat. De fet, els seus representants havien començat ja fa temps una batalla legal que els havia portat a reclamar la reobertura dels establiments primer als tribunals catalans i després a l'Audiència Nacional. Tant l'administració com la justícia havien decidit mantenir el tancament, que ara s'aixecarà.

Gimnasos i equipaments esportius, sense cita prèvia

Les condicions exactes de la reobertura de l'oci nocturn encara podrien modificar-se pel Procicat en funció de com evoluciona la pandèmia. En canvi, aquest organisme sí que ha validat ja la modificació de les restriccions pel que fa als equipaments esportius. A partir de dilluns ja no caldrà reservar cita prèvia per fer ús dels gimnasos i equipaments esportius. En canvi, es faran controls d'accessos i els establiments hauran de portar un registre dels usuaris per garantir que l'aforament no supera el 70% de la capacitat i que es poden traçar els contactes en cas que es doni un positiu.

Cargando
No hay anuncios

A partir de dilluns també es permetran els actes de final de curs i de graduació de l'alumnat no universitari. Tot i que no hi ha cap prohibició, es recomana que se celebrin a l'exterior, amb un màxim de 500 persones. Si l'acte s'ha de fer en un espai interior, el Procicat sí que estableix una capacitat màxima de 250 persones, que hauran d'estar assegudes amb una distància d'una cadira entre elles i es prohibeix el consum d'aliments o begudes.

També tornarà el públic a tots els estadis de futbol i de bàsquet professionals, en les condicions que determini el Consell Superior d'Esports (CSD). De fet, el CSD ja va dir la setmana passada que les competicions professionals de la Lliga de Futbol Professional i l'ACB de bàsquet podien tornar a fer-se amb públic i va fixar un màxim de 1.500 espectadors per als partits de futbol i un miler per als de bàsquet.