Societat15/04/2016

El director de general de la Policia reclama el control de les baixes l'endemà de l'assassinat de Sant Feliu

L'endemà de l'assassinat masclista per part d'un mosso, Albert Batlle diu que preparen una proposta arran de les conclusions de la investigació de la tragèdia de Germanwings

Enric Borràs
i Enric Borràs

BarcelonaEl director general de la Policia, Albert Batlle, ha començat el seu discurs a l’acte del Dia de les Esquadres a Barcelona afegint-se "al dolor i la consternació per l’homicidi d’ahir a Sant Feliu de Llobregat", en què un mosso va matar l’exparella i es va suïcidar amb l’arma reglamentària quan duia més de 30 dies de baixa. "Està clar que en determinades professions de risc les exigències de control de baixes mèdiques i de condicions físco-psíquiques haurien d’estar garantits legalment", ha dit Batlle sobre el cas. Ha explicat que, arran de les conclusions de la investigació per la tragèdia del vol de Germanwings, ja preparaven una proposta "que s’haurà de tractar amb les autoritats sanitàries".

"No dubtin que farem aquesta reflexió i farem els controls necessaris", ha insistit Batlle, i ha afegit: "si la violència de gènere és una pandèmia social que tan ens commou en aquest cas quens interpel·la de tan a prop, té una dimensió afegida".

Cargando
No hay anuncios

Batlle també ha parlat del conflicte dels manters: "el fenomen del 'top manta' ha de ser combatut denunciant a la vegada la irresponsable complaença amb què sovint s’expressen persones amb responsabilitats institucionals", ha dit en una referència clara als regidors de la CUP, i que fan "el joc còmplice" a les màfies que fan diners amb aquest negoci "il·lícit i immoral". El gerent de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Samsó, també ha fet referència al cas del regidor de la CUP Josep Garganté, que podria ser jutjat per intentar coaccionar un metge. Ho ha fet sense anomenar-lo, parlant de "persones que intenten desprestigiar la policia" i de "conductes impròpies dels que ostenten un càrrec públic".

Suport als acusats pels casos Quintana i Benítez

Cargando
No hay anuncios

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra a Barcelona, Joan Carles Molinero, ha expressat al seu discurs el "sincer suport" als agents acusats pel projectil policial que va treure l’ulla Ester Quintana, que jutjats aquests dies, i per la mort de Juan Andrés Benítez, que s’ha de jutjar el 9 de maig. Ho ha fet durant l’acte de celebració del Dia de les Esquadres a la regió policial de Barcelona, en què s’han lliurat els reconeixements a membres del cos i ciutadans que hi han col·laborat. A l’acte principal del Dia de les Esquadres el comissari en cap del cos, Josep Lluís Trapero, ja va donar suport als agents processats, encara que també va demanar perdó per les lesions de Quintana i va esmentar el cas Benítez.

"Vull donar suport a tota una sèrie de professionals de la policia que aquestes setmanes estan convivint amb les conseqüències de la seva feina", ha dit Molinero, i ha citat l’agent que va rebre diversos trets amb la pistola d’un company el dia 30 i un altre agent apunyalat per un lladre el dia 27 a Arenys de Mar. Però també ha recordat els agents acusats pels casos Quintana i Benítez. "Uns es recuperen de les lesions rebudes i els altres esperen que els processos judicials tinguin una resolució justa i proporcional", ha afirmat.

Cargando
No hay anuncios

Deu anys de Mossos a Barcelona

Molinero ha recordat també el desè aniversari del desplegament dels Mossos d’Esquadra a Barcelona, que es va complir el novembre. "Hores d’ara aquest desplegament no està tan sols totalment arrelat sinó totalment normalitzat", ha dit. I, per lloar la feina dels agents, citant l’actor Joan Pera, ha assegurat: "l’èxit no és fer coses extraordinàries, és fer les coses extraordinàriament bé", cosa que, segons Molinero, compleixen.

Cargando
No hay anuncios

El comissari en cap de Barcelona ha fet una menció especial als agents que fan feina de seguretat ciutadana, els més nombrosos i els que tenen més relació amb els ciutadans, i ha destacat el seu paper "molt rellevant per la prevenció de l’amenaça terrorista" que, tal com va dir Trapero, a l’acte principal del Dia de les Esquadres, "segurament ha vingut per quedar-se". També ha destacat la davallada del 15% del número de delictes a la regió policial entre el 2010 i el 2015. "La feina constant i sense defalliment acostuma a tenir bons resultats", ha afegit.