Deu graus universitaris catalans, entre els 50 millors del món de la seva disciplina

Entren al 'top 50' direcció hotelera (URL) i biblioteconomia (UB), i cauen economia (UPF) i educació (UB)

Estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) repassant el temari a la biblioteca.
Laia Vicens
27/02/2019
2 min

BarcelonaCinc universitats catalanes han aconseguit col·locar deu dels graus que imparteixen en el 'top 50' dels millors del món en la seva disciplina. Així ho recull aquest dimecres el rànquing Quacquarelli Symonds (QS), que anualment publica un llistat de les millors carreres per especialitats, tenint en compte la reputació entre els acadèmics, la fama dels professors i la qualitat dels investigadors en funció de les citacions dels seus articles, per exemple.

Segons aquests criteris, deu graus catalans són referents mundials en algunes especialitats. La majoria (vuit) també sortien en el llistat de les 50 millors carreres l'any passat. Es tracta d'arqueologia a la Universitat de Barcelona (en endavant UB) en la posició 48, arquitectura a la Universitat Politècnica de Catalunya (en endavant UPC) en la 29, filosofia a la UB en la 49, enginyeria civil a la UPC en la 23, anatomia i fisiologia a la UB en la 30, ciències veterinàries a la Universitat Autònoma de Barcelona en la 30, empresarials a la Universitat Ramon Llull (Esade) en la 25, i direcció hotelera i turisme a l'Escola Universitària d'Hostaleria Sant Pol en la 19.

A més, s'incorporen a la llista el grau en direcció hotelera a la Universitat Ramon Llull en la posició 46 i el de biblioteconomia i documentació de la UB en la 27. Per contra, n'hi ha dos que cauen de les millors posicions: economia a la Universitat Pompeu Fabra i educació a la UB ja no apareixen entre els 50 millors graus dels seus àmbits.

Deu graus universitaris catalans, entre els 50 millors del món de la seva disciplina

Així doncs, per universitats, la UB és la universitat catalana que té més graus entre les primeres cinquanta posicions (quatre), els mateixos que té l'altra universitat espanyola més important, la Universitat Politècnica de Madrid (arquitectura, enginyeria civil, enginyeria mecànica i enginyeria mineral i minera). A Madrid també destaquen dos graus de la Universidad Complutense (odontologia i veterinària) i un de la Universidad Carlos III (economia).

Els resultats, que tornen a evidenciar el lideratge de les universitats americanes i britàniques, mantenen i consoliden els bons resultats dels centres catalans. Catalunya és, de fet, la comunitat autònoma amb més graus i més universitats al rànquing. Fa tot just quatre anys només cinc graus es feien lloc en el mateix llistat, la meitat que ara.

stats