El Govern retira la Creu de Sant Jordi al capellà bomber acusat d'abusos sexuals

Josep Lluís Fernández Padró està sent jutjat pel Tribunal Eclesiàstic de l'Arxidiòcesi de Barcelona

2 min
Un dels cartells que es va penjar acusant Fernández Padró d'abusos sexuals

BarcelonaEl consell executiu de la Generalitat ha decidit aquest dimarts retirar la Creu de Sant Jordi al capellà Josep Lluís Fernández Padró, acusat d'abusos sexuals. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha anunciat que "s'ha acordat revocar" la Creu de Sant Jordi a Fernández Padró després de "les gravíssimes acusacions" contra ell i pel fet que el Tribunal Eclesiàstic "ha reconegut públicament que hi ha indicis fonamentats de la comissió d’un delicte". Fernández Padró va rebre la Creu de Sant Jordi el 2007.

Josep Lluís Fernández Padró és un reconegut capellà català que va ajudar a crear el Cos Provincial de Bombers Voluntaris de Barcelona el 1960 i el de la Generalitat durant els anys 80. A finals de maig passat es va fer públic que havia rebut dues denúncies d'abusos sexuals. Un dels dos casos va portar la diòcesi de Barcelona a investigar els fets i dur-los al Vaticà. Aquest mateix cas s'està jutjant al Tribunal Eclesiàstic de l'Arxidiòcesi de Barcelona i fa referència a uns fets que van passar a mitjans dels anys 70, quan Fernández Padró va establir una relació estreta amb A.A.M., que aleshores era adolescent.

El capellà va abusar sexualment d'A.A.M. "unes set o vuit vegades", segon explica la presumpta víctima. Durant molts anys el jove no va parlar amb ningú dels abusos, però a poc a poc va anar prenent consciència que havia estat víctima d’abusos sexuals “entabanat per les paraules i per l’admiració” que sentia pel capellà, i ho va explicar al seu entorn familiar. El 22 de febrer passat va presentar una denúncia als Mossos d’Esquadra. El jutjat d’instrucció número 33 de Barcelona va arxivar el cas perquè els fets havien prescrit. També va presentar una denúncia a l'Arxidiòcesi de Barcelona, que és la que ara s'està jutjant, i una queixa al Síndic de Greuges.

stats