CIÈNCIA

Les ostres, els coralls i els mol·luscos perillen pels canvis químics de les aigües marines

A causa de la contaminació, les aigües marines seran molt més àcides a finals de segle, cosa que pot provocar una extinció de mol·luscos i coralls. Ho indica un estudi en què han participat investigadors catalans

Les ostres  i els coralls,  en perill
Mònica L. Ferrado
02/03/2012
1 min

BarcelonaA finals d'aquest segle les ostres podrien arribar a ser un aliment encara més exclusiu perquè escassejaran. Fins i tot els mol·luscos menys cotitzats, com els musclos i les cloïsses, podrien minvar, en quantitat i qualitat. Així ho indiquen les anàlisis sobre els canvis en la química dels oceans realitzades per un equip internacional de científics que avui publica 'Science'.

Segons han pogut veure, el volum d'emissions de CO2 per l'activitat humana farà que les aigües marines siguin molt més àcides a finals de segle. En contacte amb l'aigua, el CO2 en modifica la química, és a dir, n'incrementa el pH i fa que disminueixi a la meitat la presència d'alguns elements que aquestes espècies necessiten per desenvolupar la closca i, per tant, sobreviure.

Ho podeu llegir a l'ARA PREMIUM.

stats