SUCCESSOS
Societat 12/03/2014

Cop policial a la cúpula dels Latin Kings a Catalunya

La macrooperació dels Mossos acaba amb una vintena de detinguts

L.d.r.
2 min

Barcelona.Es tracta de l’operació més important realitzada pels Mossos d’Esquadra contra bandes llatines i, segons la policia catalana, ha permès desarticular la cúpula dels Latin Kings a Catalunya. En total, entre 15 i 20 detinguts, tot i que falta la confirmació oficial perquè el jutge manté el cas sota un estricte secret de sumari.

L’operació, dirigida pel titular del jutjat d’instrucció 18 de Barcelona, va començar ahir sobre les sis del matí a la capital catalana i en poblacions de l’entorn metropolità com Sant Vicenç dels Horts, Sant Andreu de la Barca, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Montcada i Santa Coloma de Gramenet, a més de Girona i Salt. Entre els detinguts hi ha els capitosts de la banda, segons van confirmar fonts policials a l’agència Efe. Als arrestats se’ls podria arribar a imputar un ampli ventall de delictes, entre els quals pertinença a banda criminal, tràfic de drogues, extorsió i robatori.

Ahir es van realitzar una quinzena d’escorcolls i es van intervenir drogues i armes blanques, així com diversa documentació. Un dels escorcolls de Barcelona es va fer al carrer Assaonadors, al barri de la Ribera, i hi van participar agents de la unitat antiavalots (Brimo), dels grups especials d’intervenció (GEI) i de la unitat d’investigació, amb el suport de la unitat canina. Després d’un degoteig d’entrades i sortides de l’edifici durant tres hores, la policia es va traslladar a un local situat a uns baixos del Pou de la Cadena, que connecta amb el carrer Princesa. Acompanyats per dos dels detinguts, els mossos i el secretari judicial hi van accedir després de rebentar una persiana. A Girona els agents van entrar en dos blocs, un al barri de Sant Narcís i l’altre al centre de Salt.

Els Latin Kings són, al costat dels Ñetas, una de les bandes més importants, conegudes i establertes a Catalunya, on, segons dades de l’any passat, les bandes juvenils violentes d’arrel llatina compten amb uns 2.500 integrants. Fa temps que els investigadors alerten que estan augmentant les activitats delictives i que es passen al crim organitzat.

La setmana passada els Mossos ja van realitzar una operació al Baix Llobregat contra la banda Bloods que va acabar amb 25 detinguts.

L’exparella de l’assassí del triple crim mai va sospitar d’ell

La filla i tia de les víctimes del triple crim del barri de la Sagrada Família de Barcelona, Mònica C., mai no va sospitar de l’acusat, que era la seva exparella, com a possible autor dels assassinats fins que la policia el va detenir. La dona va declarar ahir al judici que se celebra des de dilluns a l’Audiència de Barcelona i va explicar que l’acusat, Alejandro C., era “molt angoixant” i que, tot i que a ella la “torturava”, no pensava que fos “perillós”. Va destacar, però, que la relació de l’acusat amb les víctimes -pares i neboda d’ella- no era bona i que, sobretot, “no suportava la nena”; a més, l’acusava a ella mateixa de ser “tova” amb l’adolescent. Alejandro C. s’enfronta a una pena de 81 anys de presó.

stats