Un concert de Josep Carreras i Sara Baras al cor de Barcelona acomiada la Copa Amèrica

Amb més de 8.000 persones presents, el concert també ha servit per celebrar els 200 anys de vida del passeig de Gràcia

Josep Carreras i Sara Baras al Passeig de Gràcia de Barcelona
20/10/2024
2 min

BarcelonaEl tenor Josep Carreras i la bailaora de flamenc Sara Baras van tancar la Regata Cultural de la Copa Amèrica de vela amb una actuació al mig del passeig de Gràcia davant de més de 8.000 persones. Es tractava de l’últim acte relacionat amb la competició esportiva, que va finalitzar dissabte amb el triomf del Team New Zealand. Les autoritats municipals han volgut potenciar la vida cultural de la ciutat coincidint amb aquesta competició, que ha generat molt de debat entre els ciutadans. “No he vist res de la Copa i crec que no ens ha interessat. De fet, ara descobreixo que aquest concert hi té alguna cosa a veure” deia el Pere, veí de la Sagrera. “A mi em sembla bé que es facin coses, ja siguin competicions o concerts” afegia la Maria, de l’Eixample, que havia arribat dues hores abans del concert per agafar lloc a prop de l’escenari. 

El concert va tallar la circulació al centre de la ciutat, i molts aficionats a la música van anar a la zona hores abans. Era gratuït i es feia al passeig de Gràcia per incloure’l també en els actes de celebració dels 200 anys de la via barcelonina. Entre els assistents hi havia l’alcalde, Jaume Collboni, acompanyat del tinent d’alcaldia de Seguretat i regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle. El concert va ser una fusió d’òpera i flamenc, i Sara Baras va ballar a l’escenari després d’una primera mitja hora en què Carreras havia cantat sol peces com àries de Carmen o L’emigrant. Els espectadors es van aixecar per ovacionar els dos artistes en diferents ocasions, com després que interpretés Granada. Tot i que algunes pantalles de telèfon també brillaven: eren d’aficionats al futbol que miraven què feia el Barça contra el Sevilla. 

Dues pantalles gegants van permetre seguir el concert a les més de 8.000 persones que, segons fonts municipals, van omplir el centre del carrer. Baras va aprofitar el moment en què un grup de voluntaris de la Copa Amèrica de vela li van donar un ram de flors a l’escenari per recordar el seu agraïment a la ciutat que, va dir, estima molt. Al tram final del concert, Carreras va voler emocionar els assistents amb cançons que no sol interpretar als grans escenaris mundials, i va apostar per dos èxits de la música catalana del segle XX: el Boig per tu dels Sau i Paraules d’amor de Joan Manuel Serrat. Tampoc va faltar un clàssic com O Sole mio o un himne de la música barcelonina com aquell Amics per sempre que fa viatjar tothom en el temps, fins a l’estiu del 1992. Amb aquest concert, la Copa Amèrica tanca el seu programa cultural. 

stats