Societat17/10/2013

La comunitat científica guarda un minut de silenci en senyal de dol per la ciència

Els científics denuncien l'escassetat de recursos coincidint amb l'aniversari de la mort de Santago Ramón y Cajal

Efe
i Efe

BarcelonaDesenes de científics s'han concentrat aquest dijous a la Zona Universitària de Barcelona, on es troben diverses facultats de la UB i la UPC, i davant de l'Hospital Universitari de Bellvitge, i han guardat un minut de silenci en senyal de dol per la ciència. Fonts del col·lectiu Carta per la Ciència, que reuneix societats i organitzacions científiques, sindicats i representants universitaris, han organitzat aquest dijous a Catalunya la "jornada de dol per la ciència a Espanya", una protesta paral·lela a la que s'ha dut a terme en altres centres de recerca de l'Estat.

L'objectiu d'aquesta jornada, que coincideix amb l'aniversari de la mort de Santiago Ramón y Cajal (17 d'octubre de 1934), és el de denunciar l'"escassetat" de recursos per a R+D+i. La convocatòria ha consistit en concentracions silencioses de diversos minuts a les 12.00 hores a les portes dels centres amb els assistents vestits de negre o portant braçalets negres.

Cargando
No hay anuncios

Necessitat "urgent" de finançament

En un comunicat, el col·lectiu científic català subratlla la "urgent" necessitat d'un finançament necessari per al pla estatal 2013-2016, la regularització de les convocatòries i l'eliminació de les restriccions en l'oferta pública d'ocupació per assegurar la convocatòria de places adequada a cada centre i universitat. També reclamen injectar fons addicionals que evitin el col·lapse d'institucions claus com les universitats o el CSIC.

Cargando
No hay anuncios

"Esperem que aquests actes contribueixin a cridar l'atenció dels ciutadans i del govern sobre la urgent necessitat que els pressupostos per al 2014, encara sense aprovar, incloguin aquests punts bàsics", indica el comunicat. Això permetria, segons la nota, que en un termini de tres anys es recuperessin els nivells d'inversió pública existents el 2009, i els situaria a prop de la mitjana de la Unió Europea, i, sobretot, "tornar a tenir un horitzó d'esperança per a la R+D estatal".