Comença amb molt retard el tractament contra la mosca negra al Segre i al Cinca
Els tractaments amb helicòpter contra les larves comencen amb mesos de retard perquè els cabals del rius eren excessius
LleidaEl primer tractament amb helicòpter d'aquest any contra la larva de la mosca negra s'ha començat a aplicar aquest dijous a diferents punts del riu Segre, entre Lleida i Montoliu de Lleida, i també a la part catalana del riu Cinca. Després de 7 anys de tractament, enguany s'ha començat a aplicar amb un important retard a causa dels excessius cabals dels rius a la primavera i principis de l'estiu. Segons el director del Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i Montsià (CODE), Raül Escosa, això ha provocat que s'hagi detectat més presència de mosca negra, però espera que en les properes setmanes reduirà. El tractament ataca directament la larva de la mosca però no els exemplars adults.
Malauradament, a causa del retard en l'inici del tractament, la població actual de la mosca negra és molt important. Normalment, a finals de febrer ja es comencen a aplicar els primers tractaments de l'any. Segons Escosa, el nombre de passades de producte que faran d'aquí a finals d'any dependrà de la climatologia, però calculen que n'hauran de fer tres més. Aquest dijous s'han llençat uns 1.000 litres de producte larvicida BTI, que es menjaran les larves després que s'escampi pel riu.
El pitjor estiu de mosca negra a les Terres de l'Ebre
Dimecres, el diari ARA publicava un reportatge sobre les molèsties que la mosca negra està ocasionant als habitants de les comarques de l'Ebre, que també han viscut les conseqüències d'un any amb cabals de riu extraordinaris que feien inviables els tractaments amb larvicides. Per tal que la fumigació sigui efectiva s'ha de fer, com a molt, amb cabals de 200 metres cúbics per segon; si no, el producte es dilueix i no és efectiu.