Societat13/02/2015

El Col·legi d'Enginyers critica la reacció després de la fuita que va provocar el núvol tòxic

Acusen els treballadors que es van equivocar en la descàrrega de la cisterna de sortir corrents enlloc de neutralitzar l'àcid, i que es va tardar 1 hora i 45 minuts a activar el pla Plaseqcat

Albert Solé
i Albert Solé

Barcelona"El primer que s'hauria d'haver fet és neutralitzar la reacció química, i els treballadors que van sortir corrents haurien d'haver sabut què calia fer en aquell moment", assegura Toni Izquierdo, president de la Comissió de plans d'autoprotecció i Protecció Civil del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona.

"A nivell d'autoprotecció el més important és la presa de decisions en moments de crisi", explica, que afegeix que l'empresa Simar SA estava obligada des del 2010 a tenir un pla d'autoprotecció, "que és un document viu en permanent actualització". Segons Izquierdo, aquest pla de cada empresa, un cop validat per Protecció Civil, té una validesa de quatre anys.

Cargando
No hay anuncios

"L'important en aquests casos és que els treballadors facin el que han de fer, i no sortir corrents, com va passar, encara que sigui una reacció humana comprensible", afirmen des del Col·legi d'Enginyers.

Toni Izquierdo comenta que la decisió de confinar la població va ser correcta perquè és dins del pla Plaseqcat de protecció civil, però el Col·legi critica que s'activés massa tard, concretament, 1 hora i 45 minuts més tard.

Cargando
No hay anuncios

"El 112 no va valorar correctament l'emergència, però crec que va ser perquè no els van donar la informació correcta", conclou.