Societat 14/05/2019

Identifiquen el ciclista que va atropellar un nadó i la seva àvia a la Diagonal

L'home no va fugir però la Guàrdia Urbana li atribueix un delicte d'imprudència per l'accident

Sílvia Camacho
3 min
Difonen una altra fotografia del ciclista que va atropellar un nen i un adult a la Diagonal

BarcelonaLa Guàrdia Urbana ha identificat el ciclista que va atropellar un nadó i la seva àvia a la Diagonal el dissabte 30 de març. L'home anava amb la bicicleta quan va topar amb la dona i l'infant, que havien sortit d'un autobús a la parada de Palau Reial. El ciclista no va fugir, ja que va conversar amb la mare del nadó després de la topada, però la policia li atribueix un delicte d'imprudència per l'accident. L'home va declarar aquest dilluns en una comissaria de la Guàrdia Urbana, on va negar que estigués implicat en l'accident perquè va dir que no té aquest model de bicicleta.

Els fets van passar al voltant de les tres de la tarda del dissabte 30 de març, quan l'àvia va sortir de l'autobús amb el nadó en braços. La mare anava just darrere amb el cotxet i una nena d'uns dos anys. Quan van baixar del bus hi havia molta gent a la vorera i la marquesina reduïa la visibilitat, i el ciclista, que segons la Guàrdia Urbana no anava a una velocitat excessiva, va topar amb l'àvia i el nadó. L'infant va caure a terra des dels braços de l'àvia, d'una altura que els metges consideren greu, la qual cosa li va provocar un traumatisme cranioencefàlic amb hematomes.

El ciclista també va caure, i després va parlar amb la mare. La família del nadó va decidir anar a un centre hospitalari i l'home va continuar amb el seu recorregut. L'infant va estar ingressat quatre dies en estat greu i encara se li continuen fent proves per descartar cap altra lesió. Pel que fa a l'àvia, va quedar ferida lleu. La policia es va assabentar dels fets un cop la família ja era a l'hospital, quatre hores després de l'accident, cosa que va dificultar la investigació.

La identificació del ciclista

Després de l'accident, la Guàrdia Urbana va fer una crida a les xarxes socials per identificar el ciclista. El cos va difondre imatges de les càmeres del Tram on es podia veure l'home amb la bicicleta. Arran de la crida, la policia va rebre –primer via xarxes i després presencialment– una fotografia amb nom i cognoms del possible ciclista. Quan la mare va veure la foto, va reconèixer l'home "de manera ràpida i espontània", segons la Guàrdia Urbana, la qual es va considerar "concloent" per a la investigació. També va veure la foto un passatger de l'autobús on anava la família, que va reconèixer el ciclista tot i que no va ser tan clarificador com la mare.

Un cop identificat per la mare i el passatger, la policia va citar el ciclista aquest dilluns. L'home va respondre totes les preguntes i va col·laborar en tot moment, encara que va assegurar que ell no havia sigut l'autor de l'accident. Segons el ciclista, en el moment dels fets ell era a la feina i no té una bicicleta de la marca que van captar les càmeres del Tram. L'home ha aportat proves per defensar-se i les preveu utilitzar en el judici.

La Guàrdia Urbana li atribueix un delicte d'imprudència greu però no de fuga, perquè el ciclista va interaccionar amb la mare del nadó ferit. "No va violentar les normes, simplement va marxar" quan la família va decidir anar a l'hospital, ha explicat el sotsinspector David Vàzquez, que ha afegit que no veuen "una actitud de menyspreu" en el fet que el ciclista utilitzés la vorera ni que tingués la intenció de ferir el nadó i l'àvia. Segons la policia, es va produir "una concentració de circumstàncies que van afavorir l'accident". El cos ha avançat que el delicte d'imprudència greu pot equivaldre a una multa econòmica.

stats