El Celler de Can Roca, segon millor restaurant del món
El Noma recupera el primer lloc un any després del premi per al restaurant català
BarcelonaEl Celler de Can Roca és el segon millor restaurant del món, segons ha anunciat aquest dilluns al vespre a Londres la revista anglesa 'Restaurant'. El Noma danès ha recuperat la primera posició només un any després que el restaurant dels germans Roca a Girona aconseguís el màxim reconeixement per primera vegada.
“Portem sis anys entre els 10 primers restaurants del món, i quatre entre les dues primeres posicions, i això ens fa molt feliços perquè nosaltres som uns corredors de fons”, deien després de conèixer-ne el resultat Josep i Jordi Roca.
Tots tres germans afirmaven també que estaven contents perquè havien observat que aquest any a la llista hi havia hagut molts canvis. “Companys que estaven molt avançats han reculat i també a l'inrevés; és una llista capritxosa”, i per tant mantenir-se com el segon millor del món “ens fa feliços”.
El restaurant que dirigeix el xef René Redzepi a Copenhagen ja havia ocupat la primera posició d'aquest rànquing durant tres anys, entre el 2010 i el 2012. El Bulli de Ferran Adrià havia encapçalat la llista de la revista 'Restaurant' els quatre anys anteriors, del 2006 al 2009.
Entre els deu millors restaurants del món segons la revista 'Restaurant' continua havent-hi el Mugaritz d'Andoni Luis Aduriz, a Errenteria, Guipuscoa, que passa de la quarta a la sisena posició, i l'Arzak de Juan Mari Arzak, a Sant Sebastià, que es manté en la vuitena posició.
A la llista completa, de 50 restaurants, hi tornen a aparèixer el restaurant de Quique Dacosta a Dènia i l'Asador Etxebarri, a Atxondo, Biscaia. Hi entren l'Azurmendi, restaurant de Eneko Atxa a Larrabetzu, Biscaia, i el restaurant de Martín Berasategui a Lasarte, Guipuscoa.
En la mateixa gala en què s'ha donat a conèixer el llistat dels 50 millors restaurants, Jordi Roca, responsable de la cuina dolça del Celler de Can Roca, ha estat escollit com el millor xef de pastisseria del món.