Enquesta

Els catalans són feliços? Puntuen amb un 7,3 la seva vida

Els més satisfets són els homes d'entre 16 i 29 anys

ARA

BarcelonaL'educació, la situació laboral o fins i tot l'edat o si ets home o dona. Tots aquests elements –i una infinitat de factors més– fan variar el nivell de satisfacció vital, que segons l'última enquesta de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) en el cas dels catalans és força alt. La valoració mitjana dels ciutadans de Catalunya respecte a la satisfacció amb la seva vida és de 7,3 punts sobre 10, és a dir, un notable.

Així ho mostra l'Enquesta de condicions de vida. Benestar subjectiu: satisfacció global amb la vida i confiança en les altres persones que l'Idescat va fer durant l'any passat. Segons aquest estudi, els nois d'entre 16 i 29 anys són els més satisfets amb la seva vida, que puntuen amb un 7,8; mentre que les noies de la mateixa franja d'edat situen la seva satisfacció en un 7,4. Per contra, si només ens fixem en el gènere i l'edat, els menys satisfets amb la seva vida són els homes d'entre 45 i 64 anys, amb un 7,2, tot i que totes les franges d'edat i gènere superen el 7 en satisfacció global.

Cargando
No hay anuncios

A l'altre cantó de la balança trobem els catalans que estan a l'atur, que puntuen la seva vida amb un 6,5 de mitjana, seguits de la població que es troba en risc de pobresa, que posen una nota d'un 6,8 a la seva vida. Pel que fa als estudis, l'enquesta mostra com la puntuació és més alta entre els catalans amb educació superior (7,5) que entre els que només tenen l'ESO (7,3) i els que tenen un nivell d'educació primària o inferior (6,9).

Si ens centrem en la situació familiar, els més satisfets són els de les llars on conviuen dos adults amb un fill a càrrec (7,5), seguits de les cases on hi ha dos adults sense fills (7,3) i les famílies on només hi ha un adult amb un fill dependent o més (6,9).

Cargando
No hay anuncios

Grau de confiança en els altres

L'enquesta també avalua el nivell de confiança dels catalans en altres persones. A Catalunya el grau de confiança en els altres se situa en un 6,4 sobre 10. En aquest cas també són els homes de 16 a 29 anys els que presenten una puntuació més elevada (6,8 punts) i, per contra, els més desconfiats són els homes d'entre 45 a 64 anys (6,1) i els ciutadans que es troben en risc de pobresa (5,9).