Societat30/08/2013

Els Castellers de Sants tasten la tradició 'govinda' a l'Índia i hi exhibeixen la tècnica catalana

Unes 15.000 persones van veure l'actuació dels catalans al Dahi Handi, el festival 'govinda' de Thane, a l'àrea de Bombai

Ara
i Ara

BarcelonaHan mostrat els castells catalans a l'Índia i han descobert la tradició 'govinda', una altra manera de fer les construccions humanes tradicionals que cada dia són més populars a Catalunya. Aquest és el balanç del viatge dels Castellers de Sants a l'Índia, que van tancar aquest dijous amb una actuació al Dahi Handi, el festival 'govinda' de la ciutat de Thane, a l'àrea d'influència de Bombai.

Més de 15.000 persones van seguir la jornada, durant la qual els borinots van fer una primera actuació matinal en què van aixecar un tres de vuit, un quatre de set amb l'agulla i un pilar de cinc aixecat per sota.

Cargando
No hay anuncios

Unes hores més tard i ja poc abans de finalitzar la jornada, els de Sants van tornar a actuar, aquest cop per aixecar un tres de set amb figuereta a dosos i un castell 'govinda' de 5 pisos, que va causar un esclat d'entusiasme entre el públic. Per tancar l'actuació i seguint la tradició 'govinda', els Castellers de Sants van trencar el 'handi', un olla plena de llet i mel, des d'un quatre de set fins a dosos.

El Dahi Handi, que és com s'anomena el festival 'govinda', és una tradició centenària que es fa cada any coincidint amb el Janmashtami, una festa hindú que commemora el naixement del déu Krishna. Durant aquest dia, més de 1.000 places arreu de Thane i de Bombai veuen aixecar construccions humans realitzades per uns 600.000 castellers agrupats en 3.000 colles o Govinda Pathak.

Cargando
No hay anuncios

Els Castellers de Sants van ser convidats a l'Open House Square, una de les principals places de Thane, on també s'hi van veure els Jai Jawan, la colla puntera del panorama 'govinda', que van intentar el pilar de 9 i que van estar a punt de carregar-lo. Durant el festival, de gairebé 12 hores, es van veure més 150 construccions 'govindes' de tots els nivells.

Amb aquesta acutació, els Castellers de Sants posen punt i final a aquest intercanvi cultural que ha dut a 200 'borinots' fins a l'Índia.