Salsitxes i embotits poden causar càncer i la carn vermella és "probablement" cancerígena, segons l'OMS
BarcelonaLes carns processades, com ara el bacó, els embotits i les salsitxes, poden provoquen càncer, segons acaba de donar a conèixer l'Organització Mundial de la Salut (OMS).
En el seu informe sobres els riscos potencials de la carn, l'Agència Internacional de Recerca en Càncer (IARC, per les sigles en anglès), dependent de l'OMS, diu que que consumir 50 grams de carn processada al dia incrementa en un 18% el risc de desenvolupar un càncer colorectal.
Així mateix, l'OMS, com ja va avançar dissabte l'ARA, també inclou la carn vermella en el grup de substàncies "probablement" cancerígenes. No obstant això, l'OMS també recorda que la carn, consumida amb moderació, té beneficis sobre la salut.
I posa el límit en 100 grams de carn vermella diària. Per cada porció de 100 grams de carn vermella al dia, augmenta un 17% el risc de càncer colorectal.
Científics de 10 països s'han reunit per actualitzar el llistat de substàncies cancerígenes.