El Canòdrom de la Meridiana reobre al públic 15 anys després

Els veïns podran passejar per les grades o participar en la vintena d'activitats programades

Vista exterior del Canòdrom de la Meridiana.
Ara
02/06/2021
2 min

BarcelonaL'antic Canòdrom de la Meridiana tornarà a obrir les portes aquest estiu, 15 anys després que s'hi disputés l'última cursa de llebrers. L'equipament actualment funciona com a laboratori de projectes digitals. Així ho ha anunciat aquest dimarts el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, en la presentació de la programació d'activitats que oferirà l'espai a partir del juny i fins a l'agost. "El Canòdrom fa massa anys que està tancat al barri i a la ciutadania i el que volem és obrir portes i que els veïns se'l facin seu", ha explicat el regidor. L'equipament, a més, obrirà les grades als veïns dos dies a la setmana, els dijous i els divendres, a partir de la segona quinzena de juny.

La vintena d'activitats programades inclouen conferències, tallers formatius i altres actes culturals relacionats amb la innovació democràtica, les dades obertes i la cultura digital. Destaca l'Antena Cibernàrium del Canòdrom, una aula de formació digital bàsica en programari lliure. Serà l'única antena de Barcelona que treballi amb alternatives als programes de grans companyies tecnològiques. "Es tracta d'una formació adreçada a difondre eines tecnològiques respectuoses amb la privacitat", ha assenyalat Núria Alonso, coordinadora de l’Oficina Tècnica del Canòdrom.

També s'oferirà la trobada "Laboratoris ciutadans per a una ciutat democràtica", en què participaran una desena d’iniciatives de tot l’Estat, i el cicle de cinema a la fresca Grades Obertes, que tindrà lloc els dos últims divendres de juny i els dos primers d’agost, i que oferirà propostes relacionades amb la ciència-ficció, la tecnologia i el gènere. Segons ha apuntat Alonso, la principal novetat de l'edició actual serà un cicle documental sobre el paper de les dones en la tecnologia. La ciutadania es podrà apuntar a les diferents activitats previstes a partir del lloc web del Canòdrom o bé presencialment a l'espai.

Un "laboratori ciutadà"

La idea del consistori és, en paraules de Serra, convertir aquest equipament històric en un "laboratori ciutadà" i de formació en les noves tecnologies, i que alhora continuï funcionant com a parc d'investigació i emprenedoria. En aquesta línia, el Canòdrom acull des de l'abril nou projectes residents sobre ciència i tecnologia democràtica i és un dels espais del festival Biennal Ciutat i Ciència amb tres activitats: el taller "Ciutat i joc, repensem l’espai públic amb Minecraft" i les xerrades "Serious games: política i acció social" i "Identitats i gèneres en els videojocs".

stats