Barcelona

Un ren gegant il·luminat i més hores de llums, les novetats del Nadal a Barcelona

L'Ajuntament permetrà que l'enllumenat estigui encès fins passada la mitjanit

Llums de Nadal a la Gran Via de Barcelona
14/10/2024
2 min

BarcelonaJa és Nadal a les convocatòries de l'Ajuntament de Barcelona. Quan encara falten més de dues setmanes per a Tots Sants, el govern de Jaume Collboni ha fet públiques aquest dilluns algunes de les novetats de la il·luminació nadalenca de la capital catalana. La més rellevant, l'aparició de 22 figures gegants il·luminades amb leds que representaran motius nadalencs i que es repartiran entre tots els districtes de la ciutat. El que representaran aquestes figures encara és un misteri. Fins ara l'Ajuntament només ha explicat que una serà un ren de 2,5 metres d'alçada.

La regidora de Comerç, Raquel Gil, ha explicat en una roda de premsa que l'objectiu d'aquestes noves figures és fer arribar la il·luminació nadalenca a nous punts de la ciutat, fins i tot als més allunyats del centre. Per això, entre els emplaçaments d'aquestes 22 figures hi haurà la plaça de la Trinitat Vella, la sortida de l'estació de tren de Torre Baró, la plaça de Montbau i l'avinguda Icària.

L'altra gran novetat enguany és que l'Ajuntament aposta per encendre els llums nadalencs a la ciutat dues hores més al dia: fins a la una de la nit de diumenge a dijous, i fins a les dues de la nit els divendres, dissabtes i vigílies de festius. Una decisió que arriba després que l'any passat eixos comercials com el passeig de Gràcia reclamessin al govern de Jaume Collboni poder tenir enceses els llums més enllà de les deu de la nit entre setmana, i de les onze el cap de setmana.

El passeig de Sant Joan il·luminat.

Pel que fa al disseny de l'enllumenat, el d'aquest any serà idèntic al de l'any passat. No hi haurà nous dissenys i es mantindran algunes de les incorporacions del curs passat, com ara les llums ambientades en el manga que es van estrenar al passeig de Sant Joan. El gran canvi arribarà l'any que ve, quan es canviarà la il·luminació dels carrers Aragó, Gran Via i la plaça de Catalunya, que fins ara estaven dissenyats per l'estudi Antoni Arola.

Rutes per comerços emblemàtics

Entre les novetats d'aquest any, l'Ajuntament també ha inclòs la posada en marxa de rutes per comerços emblemàtics dels barris del Gòtic i el Raval, com ara el Cafè de l’Òpera, les pastisseries la Colmena i Brunellls, el Xampanyet, la Casa Almirall, i el Bar Marsella. També es plantejarà una nova ruta per veure les façanes il·luminades de diferents hotels de la ciutat. Tot plegat, suposa que l'Ajuntament destinarà un pressupost de 3,3 milions d'euros a la il·luminació nadalenca, un 13% més que el 2023.

stats