El pessebre abandona Sant Jaume i s'expandirà entre la Via Laietana i la Rambla

Els pessebres més tradicionals es podran visitar al Museu Marès i al Monestir de Pedralbes

Ara
i Ara

BarcelonaL'habitual pessebre de l'Ajuntament de Barcelona no ocuparà aquest any l'habitual espai a la plaça Sant Jaume i es reconvertirà en una seqüència de figures lluminoses en alçada als balcons de l'eix que va des de la Via Laietana fins a La Rambla travessant la plaça i recorrent els carrers Jaume I i Ferran. Les figures de llum es complementaran amb pessebres de diferents estils artístics als baixos comercials. L'objectiu és que el muntatge reflecteixi "la riquesa pessebrística de la ciutat", segons ha explicat l'autor, l’arquitecte Jordi Darder, que ha imaginat un paisatge nadalenc. El tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de Barcelona, Jordi Martí, ha dit que el cost de la intervenció artística és d'uns 200.000 euros.

Inscriu-te a la newsletter De Sant Jaume al mónInscriu-t’hi
Inscriu-t’hi

Darder ha explicat que l'ha mogut l'objectiu de reflectir que el pessebrisme va més enllà dels pessebres clàssics: "L'entenc com una interpretació, com un reflex de qui som i d'una pertinença a un engranatge natural del qual crec que no hauríem de deixar de formar-ne part". L’actuació s’ha fet a un doble nivell compositiu. Per les façanes i balcons es repartiran diferents figures il·luminades. Les presidiran el bou i la mula, situats respectivament a les façanes de l’Ajuntament i la Generalitat, que per primer cop col·laboren en la decoració nadalenca. Martí ha agraït la participació activa de la Generalitat: "Hem reservat dues figures que són el bou i la mula, i després d'una llarga negociació hem decidit que a la façana de l'Ajuntament hi hagi el bou i a la Generalitat, la mula".

Cargando
No hay anuncios

On es podran veure els pessebres tradicionals?

Del 27 de novembre al 2 de febrer es podrà visitar el pessebre d’estil tradicional situat al Verger del Museu Frederic Marès. El pessebre és obra de l’Associació de Pessebristes de Barcelona. El pati del museu acollirà una instal·lació lumínica creada per l’alumnat de l’escola Elisava sota la direcció de Maria Güell. El muntatge recordarà el temple de Vesta, ubicat a Roma, on cremava un foc sagrat que no es podia apagar mai i que era custodiat per diverses sacerdotesses. L’obra jugarà amb la llum i les ombres, creant un diàleg amb el projecte del pessebre. Per la seva banda, el Monestir de Pedralbes, en col·laboració amb l’Associació de Pessebristes de Barcelona, oferirà un any més el seu tradicional pessebre, que es podrà visitar de l’11 de desembre al 2 de febrer. La mostra d’enguany se centra en dos grans diorames que representen el naixement de Jesús, amb figuretes sortides de les mans de Domènec Talarn i Ribot, i la fugida a Egipte, obra de Montserrat Ribes i Daviu.