Barcelona

El metro diu adeu a les icòniques pantalles led

TMB estrena unes pantalles noves a tot color que faciliten la lectura i permeten emetre diversos missatges alhora

2 min
Una de les noves pantalles de metro instal·lades a l'estació de Selva de Mar

BarcelonaLes mítiques pantalles led que marquen el temps d'espera a les andanes del metro de Barcelona tenen els dies comptats. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha començat a retirar-les aquesta setmana per instal·lar-ne de noves digitals, a tot color i amb més possibilitats d'informació. Una renovació completa que posarà fi als dubtes sobre si el que apareix a la pantalla és un 0 o un 8 i sobre si cal arrencar a córrer per agafar el tren o armar-se de paciència per esperar-lo.

Una de les pantalles que es retiraran en els pròxims mesos

En concret, des d'ara i fins a l'estiu que ve, TMB instal·larà 752 pantalles digitals d'informació a l'usuari en 128 estacions de cinc línies de la xarxa i la L11. Els nous aparells ja s'han instal·lat, per exemple, a Selva de Mar i Poblenou (L4), i l'objectiu és fer un desplegament progressiu. Les noves pantalles, que milloren molt la llegibilitat dels missatges, permetran donar diferent tipus d'informació. A més de l’hora i del temps que falta perquè arribin els dos pròxims trens, també oferiran informació sobre alteracions en el servei, recomanacions i contingut corporatiu.

La possibilitat de canviar el color del fons de la pantalla, per exemple, facilitarà que l'usuari sigui conscient de quan hi ha incidències, ja que aleshores la pantalla es tenyirà de groc. L'objectiu de TMB és, en el futur, oferir també informació sobre l'ocupació dels diferents vagons del tren, així com sobre la disponibilitat dels ascensors i altres aspectes logístics.

Informació abans de validar el bitllet

Una altra de les novetats és que les noves pantalles no només s'instal·laran a les andanes, sinó que també n'hi haurà als vestíbuls de les estacions perquè l'usuari tingui tota la informació disponible abans fins i tot de validar el bitllet.

Una de les noves pantalles instal·lades al vestíbul de l'estació de Selva de Mar

Aquest dijous el conseller delegat de TMB, Xavier Flores, ha explicat que les noves funcionalitats s’han decidit després d’un procés de cocreació amb els usuaris de la xarxa. "Hem recollit les seves impressions i hem mirat de donar-hi resposta en aquests nous sistemes d’informació”, ha defensat, i ha assegurat que les noves pantalles “permeten donar un servei més eficient i encara més útil per als usuaris”.

stats