Revetlla

Mapa de les fogueres de Sant Joan a Barcelona: descobreix on són totes

La Flama del Canigó arribarà a les 16.30 h al Camp Nou i encendrà bona part dels focs de la ciutat

Una foguera de Sant Joan.
2 min

BarcelonaS'acosta el moment de l'any en què el foc envaeix els carrers i les platges de tot Catalunya. A Barcelona, com cada any, diverses associacions, colles de diables i entitats de barri organitzen fogueres perquè tothom qui ho desitgi pugui celebrar la nit de Sant Joan amb flames i fum i, també, ballant en alguna revetlla popular lluny de la massificació de les platges.

Inscriu-te a la newsletter Barcelona Inscriu-t’hi
Inscriu-t’hi

La diada dels Països Catalans omplirà un any més els carrers i les platges de la capital catalana de festes populars, en unes celebracions que començaran aquest diumenge 23 de juny a les 18 h amb l'arribada de la Flama del Canigó a la plaça Sant Jaume. A mesura que s'acosti la nit, capgrossos i gegants aniran donant pas a sopars, petards i fogueres repartides per tota la ciutat.

Per tal de no perdre's en una nit en què el carrer és ple d'activitats, us oferim un recull de les fogueres autoritzades per l'Ajuntament als carrers i les places de Barcelona. Al centre de la capital, a Ciutat Vella, n'hi haurà a la rambla del Raval, a la plaça del Poeta Boscà de la Barceloneta i al passeig de Lluís Companys. A Sant Martí, les colles castelleres i de diables n'organitzen al Poblenou, al Clot i a la Verneda, i a Sant Andreu en trobarem a la plaça de Can Fabra i a la plaça dels Jardins d'Elx.

Mapa de les fogueres de Sant Joan 2024

Però les celebracions de Sant Joan no començaran a la nit, ja que durant la tarda bona part d'aquestes fogueres s'aniran encenent a mesura que la Flama del Canigó arribi als barris. Segons la tradició, es tracta d'un foc que durant la nit de Sant Joan es reparteix des del massís de la Catalunya Nord arreu dels Països Catalans per encendre les fogueres. A Barcelona, la flama arribarà a les 16.30 h de diumenge al Camp Nou. Des d'allà, es portarà a la plaça de Sant Jaume, on es farà una festa de rebuda a partir de les 17.45 h amb l'Àliga, els Capgrossos Macers i els Gegants de la Ciutat, acompanyats de la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona. Un cop s'hagi encès el peveter i els Castellers de Barcelona hagin fet un pilar d'honor, serà el moment de repartir la flama per tota la ciutat i encendre la revetlla i la festa.

stats