Mobilitat
Barcelona24/04/2023

Anar al gimnàs a Barcelona és 10 vegades més car que a Badajoz

L'OCU constata grans diferències de preu entre instal·lacions esportives municipals en diferents ciutats de tot l'Estat

Elisenda Forés Català
i Elisenda Forés Català

BarcelonaA Barcelona, la quota en un poliesportiu municipal pot arribar als cinquanta euros mensuals, mentre que a la ciutat de Badajoz se'n paguen al voltant de cinc. Aquesta és una de les conclusions a què ha arribat l'estudi publicat per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) que avalua el preu de diferents activitats –pàdel, natació, pilates i sales de musculació– en instal·lacions esportives en 28 capitals estatals.

Inscriu-te a la newsletter De Sant Jaume al mónInscriu-t’hi
Inscriu-t’hi

Encara que l'Organització Mundial de la Salut recomana practicar com a mínim 150 minuts d'activitat física a la setmana, no tothom ho té igual de fàcil. Entre les localitats analitzades per l'OCU, Barcelona encapçala el rànquing com a ciutat més cara per practicar esport, i la segueixen València i Burgos. D'altra banda, les capitals més econòmiques són Badajoz, Oviedo i la Corunya. Concretament, en cap d'aquestes tres capitals de província el preu d'una pista municipal de pàdel supera els 5,5 euros per una hora, per exemple, mentre que a Barcelona el preu pel mateix servei voreja els 25 euros, segons els establiments que ha pres l'OCU com a mostra. Els resultats obtinguts a l'estudi s'han elaborat a partir del preu dels equipaments municipals per, com a mínim, dues classes a la setmana i amb la tarifa regular més barata entre les opcions disponibles.

Cargando
No hay anuncios

L'informe també compara les instal·lacions esportives privades i les públiques: encara que les públiques siguin un 20% més econòmiques, creuen que la majoria d'ajuntaments tenen marge per ajustar els preus. També el nombre d'activitats disponibles i la flexibilització de quotes són dos dels punts a millorar en els equipaments públics si es vol incentivar l'esport entre els ciutadans, segons les conclusions de l'OCU.

De fet, el 97% dels usuaris d'instal·lacions privades gaudeixen d'accessos il·limitats i més d'una activitat en les quotes mensuals, una oferta que els poliesportius municipals no sempre poden oferir. Per aquest motiu, la recomanació que es fa als consumidors perquè no acabin pagant serveis que no s'utilitzaran és avaluar detalladament la freqüència setmanal que es vol dedicar a fer esport, el tipus d'activitat i la zona on es vol practicar l'entrenament.