Mercè 2023

Escriptors i editors surten en defensa de Najat El Hachmi com a pregonera de Barcelona

Entitats cíviques i ERC han demanat que l'Ajuntament es faci enrere en l'elecció i acusen l'autora d'"islamofòbia i transfòbia"

ARA
i ARA

BarcelonaLes crítiques i la polèmica per l'elecció de l'escriptora Najat El Hachmi com a pregonera de les festes de la Mercè no s'aturen i han provocat també que surtin veus en defensa seva, en especial de l'entorn cultural i en defensa de la llibertat d'expressió, sobretot a través de les xarxes socials. Escriptors com Quim Monzó, Blanca Llum Vidal o l'editora Pilar Beltran han defensat El Hachmi i la llibertat d'expressió i han criticat la politització de la seva elecció.

Cargando
No hay anuncios
Cargando
No hay anuncios

Pel que fa als detractors, la coordinadora de polítiques LGTBI d'ERC ha mostrat públicament en un comunicat la seva "preocupació" per la tria de la pregonera, una persona –asseguren– "que s'ha significat públicament i obertament en contra de les persones trans". "Un cop més, es torna a constatar la deriva profundament transfòbica del PSC-PSOE, donant espai i validant discursos d'odi i transexcloents", apunten al document. Tal com ja van manifestar altres entitats del col·lectiu, ERC considera que les opinions d'El Hachmi van en contra de les llibertats de les persones trans i LGTBI i que l'escollida com a pregonera també "qüestiona l’educació sexual". Tot plegat, mantenen, no ajuda a generar un espai segur a les festes de la Mercè.

Cargando
No hay anuncios

Aquesta setmana l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH), ACATHI, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) i la Plataforma Trans Estatal també van reclamar a l'Ajuntament de Barcelona que descarti El Hachmi com a pregonera pels seus posicionaments islamòfobs i trànsfobs i busqui una "figura pública amb una perspectiva política feminista". A parer seu, "el pregó és un acte polític, de visibilitat i de referència on no poden tenir cabuda els missatges i discursos que atempten contra els drets humans".