Barcelona

Els comuns demanen doblar el preu de l'entrada al Parc Güell i apujar l'IBI als hotels de luxe

Turistes visitant el Parc Güell de Barcelona.
1 min

Barcelona en Comú ha presentat aquest dijous les peticions de cara a les ordenances fiscals que s'han de debatre la setmana que ve. La portaveu, Janet Sanz, ha reclamat doblar el preu de l'entrada al Parc Güell -que passi de 10 a 20 euros- i apujar l'IBI als hotels de luxe.

"Si continuem batent rècords de visitants, sembla de sentit comú que hem de batre també rècords de recaptació", ha dit Sanz. Per això, ha defensat esgotar el marge que té l'Ajuntament i apujar l'IBI fins a l'1,3% al 10% d'immobles de més valor de la ciutat. Una llista que inclou 224 immobles, dels quals 208 són de luxe. Això suposaria, ha dit, recaptar 10 milions d'euros més. A banda, ha demanat apujar fins als 20 euros l'entrada al Parc Güell.

Endurir les sancions a les terrasses

D'altra banda, els comuns han demanat també endurir les sancions previstes a l'ordenança de terrasses contra els infractors. En concret, Sanz ha apostat per apujar les sancions mínimes en cas d'infraccions greus per evitar que els restauradors que incompleixin de manera greu la normativa acabin pagant multes irrisòries.

stats