Municipalisme

Ada Colau deixarà l’Ajuntament de Barcelona a la tardor

L'exalcaldessa podria anar a fer classes a Milà

1 min
Ada Colau fotografiada avui a la preestrena de la película 'El 47'

BarcelonaL’exalcaldessa Ada Colau deixarà l’Ajuntament de Barcelona aquesta mateixa tardor, tal com ha avançat El Confidencial i ha pogut confirmar l’ARA. Fonts dels comuns asseguren que es dedicarà a qüestions “de projecció internacional” i l’exalcaldessa ja es proposa, segons les mateixes fonts, per ser la pròxima candidata dels comuns a les eleccions del 2027 al consistori barceloní. Després de perdre l’alcaldia en els darrers comicis municipals, Ada Colau va rebre ofertes per integrar-se al govern espanyol de Pedro Sánchez, però les va rebutjar per motius familiars.

Ara, segons El País, algunes fonts de l’entorn exposen que marxarà a Itàlia a fer classes a la Fundació Feltrinelli de Milà. Colau, doncs, podria seguir els passos de Pasqual Maragall, que després de ser alcalde de Barcelona i abans d’aconseguir la presidència de la Generalitat de Catalunya va marxar a Roma a impartir-hi classes.

La possible sortida de Colau es produeix després de diferents patacades dels comuns a les últimes convocatòries electorals. L'exalcaldessa de Barcelona no va poder revalidar l'alcaldia després de quedar en tercera posició, per darrere de la llista de Xavier Trias i del PSC. A les eleccions catalanes, els comuns van perdre dos escons i es van quedar en sis, perdent la representació a Tarragona que havien assolit tres anys enrere. La gran patacada, però, va arribar a les eleccions europees, quan la candidatura d'Irene Montero amb Podem va quedar per davant de la de Jaume Asens, de Sumar, en una situació inèdita a la resta de l'Estat. Uns mals resultats que ara obren la porta perquè Colau abandoni la direcció dels comuns, que comparteix amb Jéssica Albiach i Candela López.  

stats