Incendis

Campanya forestal "tranquil·la" a Barcelona: no hi ha hagut grans incendis

1 min
Els Bombers revisen un hidrant d'aigua per tenir-lo a punt en cas d'haver de fer-lo servir.

Els Bombers de Barcelona han fet una valoració positiva de l'evolució de la campanya forestal, que descriuen com a “tranquil·la”. El cos ha demanat col·laboració i responsabilitat veïnal perquè la situació es mantingui calmada.

“Aquesta tendència ens permet estar més preparats per respondre a un incendi forestal”, ha explicat aquest dilluns el cap de la divisió de Protecció Civil, Hèctor Carmona. Com que no hi ha serveis actius, els Bombers aprofiten per practicar estratègies per donar una resposta ràpida davant dels incendis que es puguin produir. En total, han realitzat 308 reconeixements d’accessos per comprovar l’estat dels hidrants de la zona.

Implicació ciutadana

La col·laboració de la ciutadania és un altre dels aspectes que ha destacat el cap de la divisió de Protecció Civil. “Aquells que venen a la muntanya han de ser responsables amb l’entorn i seguir les recomanacions de precaució”, ha explicat Carmona. En aquest sentit, ha dit que “cal ser prudent quan es visita la serra de Collserola” i, per exemple, “no encendre focs en zones no habilitades”. En paral·lel, el cos ha realitzat sessions informatives de prevenció d’incendis forestals als diferents districtes de la ciutat, sobretot en aquells territoris considerats de muntanya, en què es donen recomanacions pràctiques sobre com prevenir els incendis forestals, com cuidar els entorns de les cases i com actuar en cas que es produeixi un incendi. “Els veïns d’aquests barris estan cada cop més conscienciats i estem treballant perquè la informació arribi al màxim nombre de persones possible”, ha conclòs Carmona.

stats