Habitatge

Barcelona exercirà el dret de tempteig per quedar-se el bloc de pisos del Clínic

Les famílies afectades per la subhasta de pisos del Clínic han irromput a la sala durant la lectura de les ofertes
1 min

Barcelona exercirà abans d'acabar l'any el dret de tempteig per quedar-se en propietat l'únic bloc de pisos dels cinc que va subhastar l'Hospital Clínic que va rebre una oferta. Ho ha anunciat la primera tinenta d'alcalde, Laia Bonet, durant una compareixença a la comissió d'Urbanisme.

Bonet ha explicat que, tot i que l'Ajuntament només pot exercir el dret de tempteig sobre el bloc que va rebre una oferta vàlida, ja estan treballant amb el Clínic i la Generalitat per donar resposta als altres quatre blocs de pisos que el Clínic va intentar vendre. Més enllà d'aquests pisos, Bonet ha reclamat un debat entre el conjunt de les administracions i les institucions públiques titulars de pisos per "teixir una estratègia conjunta".

85.000 euros per pis

Durant el torn de rèplica, Bonet ha detallat que l'Ajuntament pagarà 85.000 euros per cada habitatge del bloc de Navas de Tolosa –al districte de Sant Andreu– que va ser subhastat. La tinenta d'alcalde ha explicat que aquest cost dona marge a l'Ajuntament per dur a terme una rehabilitació dels habitatges i fins i tot per plantejar-se "una major edificabilitat". Pel que fa a la resta de blocs, Bonet ha assegurat que les converses "van pel bon camí" i que espera poder tancar una solució satisfactòria per als veïns "aviat".

stats