Societat07/10/2021

El Barcelona Supercomputing Center estrena un nou edifici de 12.000 m2

L'immoble, que permetrà agrupar els gairebé 600 investigadors, acollirà en un futur el superordinador MareNostrum 5

Ara
i Ara

BarcelonaEl Barcelona Supercomputing Center (BSC) ha estrenat aquest matí un nou edifici de 12.000 m2 i quatre plantes com a seu corporativa. L'edifici, el BSC-REPSOL Building, és situat a la plaça Eusebi Güell i permet agrupar els 530 treballadors que fins ara treballaven en diferents edificis. A més, en un futur acollirà el superordinador MareNostrum 5. La nova seu ha tingut un cost de 19,6 milions d'euros i s'ha finançat amb les aportacions del govern espanyol i la Generalitat, així com amb la col·laboració de la Fundació Repsol i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional. L'edifici està connectat a través d'una passarel·la a la capella Torre Girona, fins ara l'edifici més emblemàtic del BSC i on hi ha el superordinador MareNostrum 4.

Durant aquest cap de setmana, el BSC ha organitzat unes jornades de portes obertes perquè els veïns de les Corts i els ciutadans en general puguin conèixer les noves instal·lacions. Les activitats es poden consultar en aquesta web.

Cargando
No hay anuncios

A la inauguració d'aquest matí hi han assistit la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis; la secretària general de Recerca del ministeri de Ciència i Innovació, Raquel Yotti; el rector de la UPC, Daniel Crespo; el president de la Fundació Repsol, Antoni Brufau, i el director del BSC-CNS, Mateo Valero.

Durant l'acte, Valero ha destacat que "el nou edifici simbolitza, d'alguna manera, el creixement que ha experimentat el BSC en els seus poc més de quinze anys d'existència", i ha afirmat que "una de les seves aportacions fonamentals és que permetrà més interacció entre els més de 600 investigadors del centre, que fins fa poc estaven repartits per diferents edificis i ara disposaran de punts de trobada per intercanviar idees, experiències i crear noves sinergies, amb tot el que això té de positiu per a la creació de coneixement". La consellera de Recerca i Universitats del Govern, Gemma Geis, ha posat en valor el paper "estratègic que ocupa el BSC com a agent dinamitzador de la investigació d'avantguarda a escala internacional i com a motor de transferència tecnològica i d'innovació per a l'economia catalana".