Societat11/10/2017

Barcelona obre un punt d'atenció per lluitar contra la precarietat laboral

L'espai farà especial incidència en els sectors del turisme, l'oci nocturn i les cures

M.o.
i M.o.

BarcelonaQue ningú treballi a jornada completa per menys de mil euros i que els contractes no tinguin una durada inferior als sis mesos. Són dos dels grans objectius que repeteix l'Ajuntament de Barcelona sobre el teixit laboral de la ciutat. I, per avançar en aquesta línia, avui ha presentat el primer punt de defensa de drets laborals que ha posat en marxa. L'espai s'ha instal·lat al districte de Ciutat Vella. Concretament, a la plaça de Salvador Seguí. I s'enfoca a oferir assessorament gratuït tant a persones que estan en procés de buscar feina com a ciutadans que ja treballen però que tenen dubtes sobre les condicions en les que ho fan.

El primer tinent d'alcalde de la ciutat, Gerardo Pisarello, ha remarcat que aquesta iniciativa pionera també està pensada per a aquelles empreses que volen fer les coses bé i necessiten informació de com fer-ho. "Hi ha molat gent que se sent sola i que no sap quins són els seus drets, i volem que tothom els pugui exercir", ha defensat el primer tinent d'alcalde.

Cargando
No hay anuncios

Amb l'objectiu de fer front a la precarietat laboral i identificar casos on hi hagi vulneracions de drets, l'oficina busca treballar de forma específica en sectors on són habituals les males pràctiques, com el turístic, l'hostaleria, l'oci nocturn i l'àmbit de les cures personals i els treballadors de la llar. En paral·lel, s'analitzaran les condicions laborals per detectar situacions com ara les dels falsos autònoms o les falses economies col·laboratives.

En aquest espai s'oferirà, com ha explicat avui el govern municipal, atenció gratuïta i, en funció del cas, es valorarà derivar l'usuari a un advocat d'ofici. També s'hi celebraran sessions d'assessorament col·lectiu. La iniciativa la impulsa Barcelona Activa conjuntament amb el districte de Ciutat Vella, i compta amb el suport de xarxes laborals del Raval, el Gòtic i el Casc Antic, així com també del punt d'informació laboral Proa a la Mar i dels sindicats CCOO i UGT.