Pride

Barcelona celebra l'orgull LGTBIQ+ denunciant l'agressió a una dona transsexual

Més de 120.000 persones recorren el centre de la capital catalana per reclamar educació en la diversitat sexual i afectiva

2 min
Aquest any el Pride Barcelona ha omplert la Gran Via

BarcelonaUna hora abans que comencés la manifestació de l'Orgull LGTBIQ+ pel centre de Barcelona, milers de persones ja s'aplegaven al voltant de les carrosses preparades i guarnides per a la festa. Diversos col·lectius que compartien indumentària desfilaven per l'Eixample barceloní, com si es tractés d'una serp multicolor en direcció a la plaça Universitat, punt inicial de la marxa d'aquest dissabte. Els curiosos, sense dissimular la sorpresa, es miraven embadalits alguns dels representants més extremats de la cita. A la confluència de Casanova amb Gran Via, dues figures esveltes amb tacons gegantins i roba lleugera s'enduien totes les mirades. Sense rubor, fent gala de gairebé dos metres de múscul, amb un maquillatge tan generós com el rímel, les dues figures no defugien el paper de protagonistes d'una jornada reivindicativa: primer, per denunciar l'agressió que aquesta matinada ha patit una dona transsexual al centre de la ciutat; segon, per reclamar que a les aules s'hi inclogui educació en la diversitat sexoafectiva i de gènere.

La comitiva LGTBIQ+ ha acabat el seu recorregut al passeig de Lluís Companys, en la que és la manifestació principal del Pride Barcelona d'enguany i que ha aplegat, segons la Guàrdia Urbana, prop de 120.000 persones –200.000 segons els organitzadors–. A l'Arc de Triomf s'ha llegit un manifest i han arrencat els concerts per acabar la festa. Entre els participants de la desfilada hi havia l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que ha condemnat l'agressió que ha dut la dona transsexual a l'hospital. Davant dels periodistes, Collboni ha assegurat que l'Ajuntament ha ofert el seu suport a la víctima i ha recordat la necessitat de defensar i protegir els drets i les llibertats conquerides per tothom. "Avui és un dia de reivindicació i cal estar atents als discursos d'odi", ha defensat l'alcalde barceloní. Els fets han passat a la matinada, cap a dos quarts de tres, a la Rambla, quan un home ha colpejat la víctima amb una crossa mentre la insultava per la seva identitat de gènere. Agents de la Guàrdia Urbana han detingut l'agressor, a qui acusen d'un delicte d'odi i de lesions.

Diversos participants gaudint de la desfilada d'enguany.

Alguns dels assistents a la manifestació de la capital catalana han reivindicat que espais com el Pride serveixen per "fer visible" la comunitat LGTBIQ+. I més en un moment d'auge de l'extrema dreta arreu d'Europa. Sortir als carrers en dates com la d'avui és fonamental per no fer cap pas "enrere" que permeti un retrocés en drets del col·lectiu, han insistit.

stats