Barcelona vol mostrar a la Cavalcada que és una ciutat d’acollida

Les quatre capitals estan preparades per a l’arribada dels Reis, que faran el recorregut habitual

Barcelona vol demostrar a la cavalcada de Reis que és ciutat d'acollida de refugiats
Núria Martínez
04/01/2017
3 min

BarcelonaBarcelona, ciutat d’acollida. Aquest és el missatge que es transmetrà durant la Cavalcada de Reis d’aquest any, en què es vol mostrar que la capital catalana “acull amb els braços oberts la multiculturalitat”. “Mentre que en altres llocs d’Europa s’aixequen fronteres, Barcelona vol demostrar que és ciutat d’acollida”, va apuntar ahir el tinent d’alcalde d’Empresa i Cultura, Jaume Collboni, que va afegir que “Barcelona aposta per enderrocar murs i obrir fronteres”. La Cavalcada tindrà el mateix cost que l’any passat -650.000 euros- i hi assistiran al voltant de mig milió de persones.

Ahir Barcelona va presentar les carrosses per a la Cavalcada d’aquest any.

Missatges a banda, la novetat de la Cavalcada d’aquest any és que els tres reis estrenen carrosses. Són vehicles amb escenografies inspirades en els respectius indrets d’origen dels Reis. La carrossa de Melcior representarà un jardí inspirat en l’Alhambra de Granada i la decoració tindrà com a referent la ceràmica del món àrab. La del segon rei, Gaspar, està inspirada en “la sobrietat dels jardins japonesos”. Finalment la de Baltasar representa la màscara d’un animal, i està inspirada en la cultura iconogràfica africana.

Mentre que Madrid ha augmentat les mesures de seguretat per a la Cavalcada -ha prohibit la circulació de camions de més de 3.500 quilos fins dijous-, Collboni va explicar que Barcelona farà el desplegament de seguretat habitual.

Com cada any la Cavalcada començarà a les 18 hores a l’avinguda Marquès de l’Argentera i acabarà a la Font Màgica de Montjuïc. És a dir, farà un total de 5 quilòmetres de recorregut. L’espectacle concebut té una hora de durada -és el que veurà un espectador sense moure’s d’un mateix punt- i s’anirà repetint fins que s’acabi el recorregut perquè tothom el pugui veure sencer. Comptarà amb 1.200 participants (ballarins, actors, etc.) i més de 300 voluntaris, es dividirà en dotze grans blocs i el seguici serà d’un quilòmetre.

L’alcaldessa, Ada Colau, lliurarà a les 16.30 hores la clau de la ciutat a Melcior, Gaspar i Baltasar, que arribaran a bord del seu pailebot Santa Eulàlia al Moll de la Fusta, on els patges Gregori, Estel i Omar faran de mestres de cerimònies des de les 16.15 hores. Com en els últims anys, els caramels -tots aptes per a celíacs- no es tiraran des de les carrosses dels Reis, sinó exclusivament des dels últims vehicles de la rua, les carrosses convertides en fàbriques de llaminadures.

Canvi d’il·luminació a Tarragona

Barcelona no és l’única ciutat que ja ho té tot a punt. A Tarragona s’ha renovat la part de darrere de les carrosses reials i la il·luminació, que serà de leds, per estalviar un 60% del consum. Aproximadament 240 nens participaran a la Cavalcada i ajudaran a repartir 2.000 quilos de caramels.

Barcelona vol demostrar a la cavalcada de Reis que és ciutat d'acollida de refugiats

Unes 270 persones participaran a la Cavalcada de Girona. La rua arrencarà als Jardins de la Muralla i en tot el recorregut es repartiran dues tones de caramels. Com l’any passat es tornaran a repartir polseres identificatives als més petits per localitzar els pares si es perden.

Barcelona vol demostrar a la cavalcada de Reis que és ciutat d'acollida de refugiats

A Lleida unes 600 persones acompanyaran les 14 carrosses -que repartiran tres tones de caramels aptes per a celíacs- i el bus turístic -que projectarà les fotos que aquests dies els més petits s’han fet al Parc de Nadal del Cucalòcum-. Precediran la comitiva els gegants i el Marraco, el tradicional drac de més de vuit metres de llarg a qui els més petits donen el xumet quan el deixen.

Barcelona vol demostrar a la cavalcada de Reis que és ciutat d'acollida de refugiats
stats