Barcelona dóna la benvinguda al Mico amb l’Any Nou xinès
La comparsa de la Penya Mundial Xinesa, fans de l'Espanyol, ha estat la més multitudinària
BarcelonaDracs i lleons de colors llampants. Però també castellers i trabucaires. Un mix xinès i català. Barcelona ha donat aquest dissabte la benvinguda a l’Any Nou Xinès, la festivitat més important i tradicional de la comunitat xinesa arreu del món. El tret de sortida ha estat una desfilada que ha sortit de l’Estació del Nord i que ha comptat amb la presència, entre d’altres, de l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau i el secretari per la Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, Oriol Amorós.
Gent de totes les edats lluint vestits tradicionals, dracs i lleons han amenitzat cercavila, que ha finalitzat a l’Arc de Triomf. Com a curiositat, una de les comparses més nombroses ha estat la de la Penya Mundial Xinesa, amb un centenar de nens abillats amb una bufanda blanc-i-blava del RCD Espanyol, l’equip de moda a la comunitat xinesa després de la recent arribada a la presidència club del magnat xinès Chen Yansheng.
Castells i trabucaires
Per emfatitzar la fusió cultural, i coincidint aquests dies amb les Festes de Santa Eulàlia, co-patrona de la capital catalana, també han participat en els actes les colles castelleres, les figures de correfoc i els trabucaires.
L’any nou, el 4713 en la cultura xinesa, va començar oficialment dilluns i enguany és el del Mico de Foc. Un animal que, segons indica l’astrologia xinesa, s’ha d’associar a un període convuls i amb canvis però que pot acabar resultant molt bo per a aquelles persones que tinguin la capacitat d’adaptar-s’hi. Se n’esperen, en definitiva, bones oportunitats per als negocis.
Segons l’Ajuntament, fins el 31 de desembre de 2015 estaven censats a Barcelona 17.487 ciutadans xinesos. La dreta de l’Eixample és la zona on més es concentren els membres d’aquesta comunitat. És el tercer any consecutiu que la ciutat dóna impuls a aquesta festivitat