Baltasar Garzón també vol ser un 'indignat'
El magistrat de l'Audiència Nacional espanyola reivindica les manifestacions previstes per a aquest diumenge en un article a 'Público' i compara la 'indignació' actual amb la que va fer front al franquisme i a l'atemptat d'ETA a Hipercor
BarcelonaHi ha un jutge de l'Audiència Nacional espanyola -suspès mentre investiguen les tres querelles contra ell- que també vol ser un 'indignat'. Es diu Baltasar Garzón i ho explica aquest diumenge en un article al diari Público. En el text, titulat amb el neologisme Indignadanos -creuament d'indignats i ciutadans-, convida a participar a les manifestacions previstes per a aquest diumenge i compara l'estat d'indignació actual amb el que va fer front al franquisme i amb la reacció a l'atemptat d'ETA a Hipercor.
Després d'uns paràgrafs que condemnen la violència dels incidents de Barcelona davant del Parlament -que qualifica "d'esquer" i trampa en què ha caigut part del 15M per permetre que els sectors que rebutgen el moviment tinguin arguments-, el magistrat passa a utilitzar la primera persona per reivindicar les marxes d'aquest diumenge. "Avui la nostra veu d'indignadans ha d'acompanyar tots/tes aquells/es que, amb risc de perdre la vida i d'altres drets fonamentals, s'han rebel·lat al llarg de la història contra els esdeveniments més adversos i violents com l'absolutisme o el feixisme, sigui franquista, nazi o mussolinià; contra les dictadures genocides, com les de Xile i l'Argentina [...].
També equipara aquesta rebel·lia amb la que s'exerceix "contra el terrorisme o la violència de l'Estat". I afegeix: "Indignats ens vam sentir les persones de bé aquell 19 de juny de 1987 quan ETA va assassinar 21 persones en l'atemptat d'Hipercor a Barcelona".
I acaba assegurant que "els esdeveniments d'aquestes setmanes ens ensenyen que res és immutable i que moltes coses es poden canviar i s'han de canviar a partir d'experiències molt diverses i d'expressions coincidents de rebel·lia i protesta, de responsabilitat i compromís".