Societat 04/09/2013

Denuncia ser víctima d'un assalt violent i acaba detingut per tinença de drogues i armes

Va trucar als Mossos dient que li havien disparat i robat

2 min

Els Mossos d'Esquadra han detingut un veí de Sant Ferriol (Garrotxa) que va trucar per denunciar que havia estat víctima d'un assalt violent a la seva masia i va acabar detingut quan la policia va hi trobar dues plantacions de marihuana i un revòlver per al qual no tenia llicència.

Segons ha informat aquest dimecres la policia, cap a les 08:40 hores de dimarts van rebre la trucada d'un home notablement alterat que denunciava que quatre homes l'havien assaltat violentament a casa seva i l'havien robat i lligat. Abans que donés més detalls la comunicació es va tallar, i com que no va tornar a posar-se en contacte amb la policia els investigadors van descobrir a través del número de telèfon que qui havia trucat era el propietari de la masia Mas Pujolet, de Sant Ferriol.

Una patrulla es va dirigir al lloc i, una vegada allà, van localitzar el propietari de la masia visiblement alterat. Els va explicar que havia sortit a primera hora de casa seva i que a fora l'estaven esperant quatre homes, que va intentar amagar-se darrere d'un cotxe i que li van disparar. Segons va relatar a la policia, el tret va acabar impactant en el vehicle i els quatre assaltants van aconseguir abalançar-se sobre ell, reduir-lo i lligar-lo amb cinta adhesiva, mentre l'apuntaven amb l'arma de foc. Va explicar també que, mentre el mantenien a terra, alguns dels assaltants van entrar a la casa i li van robar una cartera en la qual tenia 1.300 euros.

Després d'escoltar la seva versió, els agents van preguntar a la víctima per les dues plantacions de marihuana que havien trobat al camí de la casa i va reconèixer que eren de la seva propietat. També va reconèixer que era seu un revòlver que els agents van trobar a la masia mentre buscaven indicis que aportessin alguna pista sobre els autors de l'assalt.

Els Mossos van detenir la víctima com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues i un altre per tinença il·lícita d'armes, ja que no disposava de la llicència pertinent del revòlver. Està previst que el detingut passi aquest dijous a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia d'Olot (Garrotxa).

stats