Els Campus de Periodisme de l'ARA: "El millor que m'ha passat"
La cita juvenil estival de l’ARA i Fundesplai s'acabarà al setembre amb el Campus de Periodisme i Humor
“Sou el millor que m’ha passat”. Així s’acomiadava dels seus amics l’Amèlia, una de les participants dels Campus de Periodisme de l’ARA i Fundesplai que han tingut lloc al llarg d’aquest estiu. Aprendre, descobrir i estimar són els verbs que defineixen l’essència d’aquesta iniciativa lúdica i educativa que combina tallers de periodisme i colònies d’estiu.
Per quart any consecutiu, les portes de l’alberg Centre Esplai, al Prat de Llobregat, s’han obert per rebre el centenar d’adolescents que, per grups temàtics i en setmanes diferents, s’han trobat per descobrir els secrets del periodisme. Antoni Bassas, Lídia Heredia, Xavi Coral, Marta Bosch, Toni Padilla i Xavier Bertral són alguns dels professionals que han passat pels Campus i han transmès als nois i noies, de primera mà, les eines de l’ofici.
Aquest any, com a novetat, s’ha estrenat també el primer Campus de Cuina i Alimentació, amb la periodista gastronòmica Trinitat Gilbert i cuiners de renom com Carles Gaig i Gesamí Caramés i l’instagramer Rafuel.
Les portes dels Campus de l’ARA i Fundesplai seguiran obertes fins al setembre, quan tindrà lloc el Campus de Periodisme i Humor, amb tallers impartits per Mònica Planas, Juanjo Sáez i Manel Fondevila, i durant el qual els participants tindran l’oportunitat d’aprendre, explorar i fer amics. Les places encara estan obertes.