Antifrau vol comprovar si es van utilitzar "il·lícitament" els diners del contracte de Salut amb Ferrovial
Un restaurador de Girona va posar una denúncia per presumptes irregularitats del departament d’Alba Vergés
El polèmic contracte que la conselleria de Salut va signar amb Ferroser –filial de Ferrovial– per fer el seguiment de contactes dels positius de covid continua aixecant polseguera. Arran de la denúncia d’un restaurador de Girona, l’Oficina Antifrau de Catalunya ha decidit obrir una investigació perquè, després d’analitzar els fets, “s’ha pogut deduir" un possible cas de "destinació il·legal de fons públics o qualsevol altre aprofitament irregular”; segons ha avançat el Diari de Girona i ha pogut confirmar l’ARA.
El responsable del restaurant l’Arest, Albert Caupena, va argumentar a la querella que el departament d’Alba Vergés hauria comès diverses irregularitats perquè va contractar Ferroser “per més de 17 milions d’euros” malgrat que el seu personal no estava “qualificat” ni tenia “experiència mèdica”. A més, denunciava que el gestor de la companyia és Roger Junqueras, germà del líder d’ERC, Oriol Jonqueras; i que l'acord s’havia renovat per “10,5 milions d’euros”.
Després d’analitzar els fets denunciats, l’Oficina Antifrau ha decidit obrir actuacions perquè dona versemblança als arguments esgrimits a l’escrit. Tot i això l’organisme puntualitza que l’inici de la investigació “no prejutja” l’actuació del departament de Salut ni “implica cap posicionament inicial” de l’Oficina.
El contracte entre Salut i la filial de Ferrovial, que ascendia a 17 milions d’euros, va aixecar polèmica des que es va adjudicar el mes de juny sense concurs i per la via d’urgència. Després de l’allau de crítiques polítiques i sanitàries per l’acord amb l’empresa, ERC es va comprometre a rescindir-lo. Però no va ser fins al 31 de gener que es va finalitzar l’acord i va traspassar les tasques de seguiment de contactes dels nous positius de covid a l’Agència de Salut Pública de Catalunya.